StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* EX-Freethielgangers vinden andere club.
Een aantal spelers met een verleden op de Freethiel vonden dezer dagen een nieuwe werkgever. Mickaël Seoudi wordt voor een seizoen ter beschikking gesteld van tweedeklasser Molenbeek-Brussels zodat hij straks een levensles rijker zal zijn, want Johan Vermeersch als grote baas hebben, dat is een ervaring zonder voorgaande.
Jonas Ivens was in afwachting van, opnieuw bij Groningen aan de slag, maar het is nu duidelijk dat zijn toekomst niet meer in het noorden van Nederland ligt. Na een uitleenbeurt aan Waasland-Beveren volgt nu een jaartje RKC, maar dat is wel in de Nederlandse eredivisie zodat Jonas wellicht dit seizoen vaker te zien zal zijn in Studio Sport op Nederland 1 op zaterdagavond om 22.30 uur en zondagavond zelfde zender, maar dan om 19 uur.

* Het gras is tegenwoordig een fantastisch excuus.
Na afloop van WB-Gent zocht een teleurgestelde David Hubert de voornaamste oorzaak van hun tegenvallende prestatie bij de grasmat van de Freethiel die niet meer was gespoten net voor aanvang van de wedstrijd. Dat niet-spuiten gebruiken «grote» clubs tegenwoordig nogal eens gemakkelijk als boosdoener, want het zou zogezegd in het nadeel zijn van de technisch vaardige spelers. In een tijd van digitale snufjes waarin clubs van mekaar weten welke de kleur van de onderbroek bij de tegenstander is, lijkt het toch belachelijk dat zij zich zo kwetsbaar opstellen tegenover een niet-gespoten veld. Zou het een oplossing kunnen zijn om af en toe ook eens op een normaal veld te oefenen ? Ach, ik vrees dat de grote clubs binnenkort wel eens voor de zoveelste keer hun invloed zullen aanwenden om het voetbalreglement te laten aanpassen met een clausule waarin staat dat het verplicht is om het veld te bewateren voor het begin van elke wedstrijd (op voorwaarde best dat het niet aan het regenen is).
Eergisteren, donderdag voor aanvang van Wroclaw-Club Brugge, interviewde Peter Vandenbempt op Sporza Radio T2 Phillip Clement van Blauw-Zwart en toen Vandenbempt wees op het prachtig stadion dat recentelijk was gebouwd voor het EK Voetbal in Ukraïne en Polen, dufde Clement het aan vooral te wijzen op het nog niet bespoten veld, want daar draaide het toch allemaal om. Goed geprobeerd Fluppe, maar kort voor de wedstrijd werd het veld bewaterd en wat was de uitslag nu ook weer ???

* Correctie data beloften.
Op maandag 19 augustus openen de beloften hun seizoen met de competitiewedstrijd op en tegen KAA Gent. Op vrijdag 23 augustus moeten ze opnieuw aan de bak, maar dan voor een bekerwedstrijd op Puyenbeke tegen de belofte van tweedeklasser Dessel Sport. Die wedstrijd begint om 19.30 uur. Het is overigens wederom de bedoeling om de verrichtingen van onze jeugdige WB´ers op deze site van nabij te volgen met wedstrijdverslagjes en portretten van «hopelijk» toekomstige kandidaten voor het fanion van Waasland-Beveren.

PVW.