Veselinovic bezorgt WB verdiende beloning.
Als een doelpunt aan de juiste kant valt diep in blessuretijd en de goal levert daarenboven een punt op, schenkt dat de supporters vaak grote voldoening en dat was zaterdagavond in Charleroi niet anders. Met een soort alles of niets offensief slaagde WB er in de 93ste minuut in om de verdiende gelijkmaker te netten. Glen De Boeck klonk na de wedstrijd op Sporza Radio wat ontgoocheld vanwege 2 punten laten liggen, maar die mening deel ik niet helemaal met onze coach gezien toch het aantal uitstekende reddingen dat de jarige Coosemans uit de handschoenen moest toveren.

Waasland-Beveren begon uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd, liet het balletje goed rondgaan en gaf met een prima Gershon als slot op de deur amper iets weg. Zelf probeerde het enkele keren gevat te counteren met een bedrijvige Lebbihi, maar O.a. Henkens en een alerte doelman bij de thuisploeg maakten dat de rust werd bereikt met een voor Charleroi toch gevleide 0-0.

Was er in de eerste helft nipt meer balbezit voor WB, in de tweede helft ging de thuisploeg iets nadrukkelijker op zoek naar een voorsprong waardoor Coosemans de kans kreeg zich enkele keren in de kijker te keepen. De bezoekers kwamen er nog moeizaam uit zodat het hoogst haalbare voor De Boeck en co een puntendeling leek. Die hoop werd echter door Milicevic met een schitterende vrijschop aan diggelen geschoten. Met een kwart wedstrijd te gaan werd een wat onzichtbare Demjan vervangen door Veselinovic en die bezorgde in de 93ste minuut met een doelpunt dat er dankzij de nieuwe buitenspelregel kon komen, voor alweer een billijke 1-1.

Trainer De Boeck kan zowel tegen Gent als Charleroi bijzonder tevreden zijn over telkens een sterke eerste 45 minuten, maar in het tweede bedrijf zaten meerdere jongens door hun beste krachten heen. Geen schande, want de weersomstandigheden spelen dezer dagen vast een rol van betekenis en bovendien is de groep bereid tot het uiterste te gaan en dat kost krachten.
Er werd nog niet gewonnen, maar evenmin verloren en met een thuismatch tegen Gent en een altijd lastige uitwedstrijd naar Charleroi is dat niet kwaad. Overigens, op de laatste speeldag van vorig seizoen verloor WB kansloos met 3-0 in het Stade du pays de Charleroi en laat het toen een match zonder belang zijn geweest, dat was het ook voor Charleroi op dat moment.
Tegen Mechelen volgende week krijgt WB een prima gelegenheid om de als “zeer lastig” aangekondigde competitiestart als geslaagd te quoteren, want met een 5 op 9 hoeft een eventueel verlies tegen Anderlecht op speeldag 4 geen drama te betekenen. Mooie vooruitzichten en hopelijk komen daar op zaterdag 10 augustus tegen KV heel wat supporters op af.