StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bijna prijs.
Al maanden zit ik te hopen op een kans voor WB om te worden uitgenodigd in Extra time op maandagavond en gisteren was het bijna zover. Maar waar ik had gehoopt dat het zou zijn omwille van de degelijke start van WB, bleek de aanleiding echter de betwistbare gelijkmaker te zijn van Veselinovic in de blessuretijd. Toen zaterdag de 1-1 werd gescoord, was de media er als eerste bij om in de verf te zetten dat WB voordeel had gehaald uit de gewijzigde/discutabele buitenspelregel. Het was al te mooi om waar te zijn, maar lang hebben de verdachtmakingen niet geduurd. De uitslag blijft natuurlijk ongewijzigd, maar nadat de Centrale Scheidsrechterscommissie tot driemaal toe op een dag het geweer van schouder had veranderd en een voor niemand begrijpelijk communiqué had uitgegeven, werd de goal van Dalibor uiteindelijk als ongeldig bestempeld. Moet ik hieruit begrijpen dat diezelfde goal op de laatste speeldag van vorig seizoen nog geldig was geweest ? Fifa, Uefa en KBVB, ze hebben één ding gemeen : kampioenen in het stichten van verwarring.

* Dat heeft Radzinski goed gezien.
Vorige week donderdag speelde Standard in de EL op verplaatsing bij het Griekse Xanti en voor de wedstrijd was er op Sporza Radio een interview met Tomasz Radszinski die kwam vertellen dat hij een scoutingsopdracht uitvoerde (Standard was de volgende tegenstander van Lierse) en die taak combineerde hij met een bezoekje aan zijn oude werkgever Xanti. Geen slechte job als je het mij vraagt, maar veel heeft die scouting te oordelen aan het resultaat van Standard-Lierse niet opgeleverd.

* Een weekje te laat Boeckx !
Op de openingsspeeldag hield Frank Boeckx Waasland-Beveren nog van de overwinning, maar na die sterke prestatie op de Freethiel blunderde hij afgelopen weekend tegen KV Mechelen. De blunder bleef zonder gevolgen omdat Gent uiteindelijk won, maar wat mij betreft had Boeckx een weekje eerder met die misser mogen komen.

PVW.