StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB KAN WB BONUS NEMEN TEGEN KV.

Waasland-Beveren mag met voldoening terugblikken op de eerste 2 matchen van dit seizoen. Een 4 op 6 had gekund met wat meeval, maar met een beetje tegenslag was 1 op 6 ook mogelijk geweest.
Minstens even belangrijk met het oog op de toekomst was dat er bij momenten uitstekend werd gecombineerd met als advies iets minder slordig om te springen met een aantal mogelijks cruciale doelkansen.

Zaterdag tegen KV Mechelen dat het zonder de geschorste Destorme moet doen, kan Waasland-Beveren mits winst een bonus nemen om de week daarna tegen Anderlecht lekker ontspannen en bevrijd van puntendruk te kunnen voetballen.

KV Mechelen is de competitie gestart met een 0 op 6, maar met een opener tegen Standard en een uitwedstrijd naar Gent, was vooraf wellicht niet op zoveel meer begroot. Het zou mij niet verbazen indien men er in Mechelen van uitgaat dat voor hun het seizoen op de Freethiel echt begint.

Maar ondanks het begrip voor het moeilijke aanvangsprogramma van KV, is een derde opeenvolgende nederlaag voor Van Veldhoven en co wellicht geen optie. Meer zelfs, misschien moet KV wel van meetafaan gaan voor de 3 punten, want ook met een 1 op 9 zou er veel druk staan op hun vierde match. En wees gerust, Mechelen heeft voldoende in huis om elke eersteklasser pijn te doen. Dat mocht zondag Gent in zijn gloednieuwe Ghelamco-Arena nog ondervinden. De bezoekers waren helemaal niet onder de indruk van een bijna vol huis, kregen de beste kansen en verdienden in geen geval de 2-1 nederlaag. Met Pedersen liet het een goeie spits vertrekken, maar als straks de van Lokeren overgenomen Mokulu alle trainingsachterstand heeft weggewerkt, kan hij zeker de evenknie van de Deen worden.

Als Glen De Boeck van oordeel is dat we zowel tegen Gent als Charleroi meer hadden verdiend op basis van het moment waarop enkele doelrijpe kansen werden gemist, wordt het tijd om daar lessen uit te trekken, maar hoe werkt men op het beter benutten van niet te missen kansen ???
Er komt zeker nog een aanvaller bij, maar die tegen KV speelgerechtigd maken wordt zo goed als onmogelijk. Met aanvallend ingestelde spelers als Demjan, Emond, Lebbihi, Veselinovic, Maric en Henkens heeft De Boeck volgens mij in afwachting voldoende manschappen om voor vuurwerk te zorgen. Het wordt een heel lastige wedstrijd voor WB (zoals de 27 daarna nog volgende), maar indien onze jongens de volle inzet pakken, verschaffen ze zich de nodige ademruimte om tegen Anderlecht hun kans te gaan. En alhoewel statistieken verwaarloosbaar zijn : vorig seizoen stonden beide ploegen viermaal tegenover mekaar en scoorde WB 7 op 12.

Patrick Van Wesemael.