StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* WB-Club op zondag 1 september om 20.30 uur.
De kans was reëel dat WB-Club Brugge van zaterdag 31 augustus zou verhuizen naar zondag 1 september omwille van de haast zeker Europese verplichtingen van Blauw-Zwart op donderdag 29 augustus. Ondanks de uitschakeling van de Bruggelingen wordt de wedstrijd toch verplaatst naar zondag 1 september om 20.30 uur.
Er wordt verwacht dat we in Europees verband als één blok achter de Belgische ploegen staan en dat wil ik graag doen, maar als een club zo geringschattend over zijn tegenstander doet zoals Brugge over Wroclaw, precies of het is niet meer dan een zacht gekookt eitje, mis ik elke vorm van respect voor zijn opponent en dat is toch een basisregel van de sport. Overigens, waar haalt de Brugse entourage het vertrouwen/lef om zo minachtend over een tegenstander te doen ? Ik heb de matchen van Club gevolgd tegen Charleroi, Oostende en in Wroclaw en dat waren nu niet meteen partijen om een vertrouwensboost aan over te houden. Een geluk dat het een bij momenten ongrijpbare Lestienne in zijn rangen heeft, want dat is een van de weinige spelers die het niveau van Blauw-Zwart naar een bovengemiddeld niveau tilt. Zelfs al speelt het WB op 1 september van de mat, ik ben van mening dat ploegen als Zulte-Waregem, Lokeren en Genk een stuk verder staan in hun sportieve ontwikkeling.
En wat gezegd over de scoutingscellen van die ¨grote¨ Belgische clubs. Sobota moest alshetware eerst een voorstel van Club Brugge doornemen alvorens hij onder de douche mocht. En zeggen dat zulke ploegen, vanuit het oogpunt van een provincieclub als WB en Zulte-Waregem toch, een fortuin in die scouting stoppen en amper rendement oogsten. Misschien moet de steenrijke voorzitter van Blauw-Zwart in de toekomst volledige ploegen opkopen zodat de kans groter wordt dat er iets bruikbaars tussenzit en de spelers die net iets tekort komen leent Bartje dan wel uit aan Waasland-Beveren.

* Komen en gaan.
Ik ben er de tel een beetje bij kwijt geraakt, maar feit is dat Waasland-Beveren tijdens de nog lopende transferperiode een sportieve metamorfose heeft ondergaan.
Van het elftal dat tegen Gent en Charleroi aan de wedstrijd begon, konden enkel Belhocine, D´Ulivo en Sibum vorig seizoen op een basisplaats rekenen. De verwachting is dat de transfer van de Kameroener Oumarou eerstdaags definitief wordt afgerond, maar om te garanderen dat de spelers na een training of wedstrijd nog een warme douche kunnen nemen, zullen er best enkele spelers naar een nieuwe werkgever op zoeken gaan. In een Vlaamse krant vielen deze week de namen van Plut, Ladrière en Doumbia te lezen als gegadigden om de Freethiel te verlaten. Het is voor een speler nooit prettig dergelijk nieuws te vernemen, maar wekelijks buiten de wedstrijdselectie van de trainer vallen is dat evenmin en daarom kan het wellicht in sommige gevallen een opluchting zijn wanneer er naar een constructieve oplossing wordt gezocht.
Vaak knelt daar wel eens het schoentje, want clubs zien overbodige spelers soms graag vertrekken, maar liefst na het ontvangen van de nodige centjes en dat is niet altijd de meest succesvvolle combinatie, evenmin logisch. Een vette prijs verwachten voor een voetballer die men liever rijk dan arm is, dat ruikt naar chantage.
Waarom bij het genoemde trio spelers de naam van Clepkens ontbreekt, is mij niet geheel duidelijk. Voor mij persoonlijk hoeft dat helemaal niet, maar ik vrees dat de speelkansen van de man die een belangrijke bijdrage heeft geleverd om Waasland-Beveren naar de JPL te brengen, bijzonder klein zijn.

PVW.