StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Footlunches Themacafé uitverkocht.
Het lag natuurlijk in de lijn van de verwachtingen, maar jullie kunnen zich de moeite besparen een poging te doen in te schrijven voor de footlunch van zondag voor de match WB-Anderlecht. Alle beschikbare plaatsen zijn immers gereserveerd.
En zonder vooruit te willen lopen op de feiten, wie hoopt er bij te zijn tegen Club Brugge op zondag 1 september, doet er goed aan tijdig in te schrijven bij Ronny Vanderbiesen op het GSM-nummer 0475-81.07.27. Zij die voor zondag tegen Anderlecht hebben gereserveerd worden om 15.45 uur verwacht in het Themacafé-boven.

* Die Hollanders toch.
De Nederlandse voetbalkommentatoren zijn wekelijks goed voor een aantal grappige uitdrukkingen/gezegden, maar of die allemaal een plaats hebben in Van Dale laat ik in het midden. Zo omschreef dit weekend een verslaggever het maken van een gemakkelijk doelpunt omwille van de schitterende voorbereiding als volgt : ¨en dan kan zelfs het kind de was doen¨.
Twente pakte dit weekend zwaar uit in Feyenoord door er met 1-4 te winnen, maar vorige week had Twente thuis heel zwak 0-0 gespeeld tegen het RKC van Jonas Ivens.
De presentator van Studio Sport zei daarover : ¨Twente speelde vorige week als een lekkere pils in een vettig glas, flauw¨. Zou het daarom zijn dat we in het Themacafé onze pintjes in een bekertje geserveerd krijgen ? Grapje, want dat heeft natuurlijk alles te maken met regels ivm de veiligheid.

* Van professionaliteit gesproken.
De eindeloze digitale technologie heeft een steeds grotere impact op ons voetbal. Elke beweging van een speler met of zonder bal wordt individueel van nabij gevolgd en vastgelegd om nadien diepgaand en deskundig te analiseren. Soms vraag ik mij af of die aanpak geen beperking zet op de creativiteit van bepaalde spelers, maar wat baat zo´n hypermoderne benadering van het voetbal als spelers niet helemaal wakker aan de aftrap verschijnen. Hoe anders valt te verklaren dat Standard binnen de 10 seconden op 0-1 kan komen in Genk.
Misschien moeten dat soort situaties wel eens vaker voorkomen om al die superbegaafde trainers te laten inzien dat men, ondanks de onverantwoorde prijskaartjes die aan bepaalde spelers kleven, met mensen van vlees en bloed aan het werk is.

- PVW.