StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ontgoocheling over draw tegen KV is goed teken.
Zaterdag na de magere 0-0 tegen KV stak bij de supporters hier en daar het eerste gemor de kop op over de iets te behoudende aanpak van De Boeck in een thuiswedstrijd. Er zou inderdaad af en toe wel eens een spits extra mogen opdraven bij voorkeur op de Freethiel tegen de zogenaamde “haalbare” tegenstanders, maar mag ik de vroege kritiek op de aanpak van onze coach een positief probleem noemen ? Het feit dat tegen een dit seizoen met ambitie gestart KV Mechelen zwak werd gepresteerd en toch niet werd verloren, zegt ook wel iets over de mogelijkheden van onze kern. Misschien waren het uitgerekend de hoge verwachtingen welke voor een dubbel gevoel zorgde bij de supporters na afloop van de wedstrijd tegen Mechelen, want velen waren overtuigd dat een meer gedurfde aanpak van onze trainer tegen een voorspelbaar voetballend KV, een grotere kans op succes had opgeleverd.

Nu ben ik zeker geen pleitbezorger van De Boeck, maar er zijn toch wat verzachtende omstandigheden die in het voordeel spreken van Glen. Laten we niet vergeten dat er een twintigtal nieuwe spelers werden aangetrokken en dat WB, ondanks de positieve resultaten tegen Gent en Charleroi, nog steeds een ploeg in opbouw is. Het materiaal om een mooi huis mee te bouwen is zeker voorradig, maar bij een nieuwbouw komt heel wat kijken en dat vergt tijd.
Daarenboven worden nog steeds nieuwe en fraaie bouwstenen aangeleverd (Godemèche en Oumarou) zodat het ruim te vroeg is om te oordelen. Dat Glen als gewezen verdediger aanvankelijk defensieve klemtonen legt is niet ongebruikelijk en evenmin onverstandig. Een goeie ploeg bouwen begint bij het neerzetten van een betrouwbare defensie en toegegeven, dat onderdeel ziet er met het kwartet Cale, Belhocine, Gershon en D’Ulivo, ver van slecht uit.

* Zou Glen de code respecteren ?
Er zou een soort ongeschreven code bestaan (althans volgens de kenners van Extra Time) die wil dat pas aangetrokken spelers op de bank starten. Recente voorbeelden dit weekend waren Mboyo (ingevallen tijdens Genk-Standard) en Brecht Dejaeghere (ingevallen tijdens Anderlecht-Gent).
Zou De Boeck die code respecteren en Oumarou tegen Anderlecht achter de hand houden ?
Ik zie in Glen een koppig manneke die codes aan zijn laars lapt en dus …

* Absurde vergelijking !
In Extra Time maandagavond maakte Philip Joos een volgens mij onwaarschijnlijk dwaze vergelijking als verduidelijking bij het kiezen van zijn moment van de week. Jordan Remacle is volgens Joos de figuur van de competitiestart en in die keuze wil ik hem graag volgen. Maar zijn manier van rekenen was ronduit belachelijk : “Remacle zit nu aan 3 goals en 4 assists en aan dat gemiddelde komt hij in mei aan 30 goals en 40 assists”, meende Joos te weten. Een lachertje natuurlijk, alsof ik zou mogen redeneren dat Veselinovic na zijn invalsbeurt van 20 minuten in Charleroi en zijn late gelijkmaker, aan een gemiddelde van +- 4 goals per match zou komen en da’s ook redelijk indrukwekkend, maar die theorie werd tegen Mechelen al meteen gelogenstraft door Dalibor.

Waar ik mij tevens aan stoor is dat ivm Remacle in de pers voortdurend wordt gewezen op het feit dat Jordan in Gent en Beveren niet uit de verf kwam, terwijl iedereen weet dat Waasland-Beveren alles in het werk heeft gesteld om Remacle en De Smet van Gent over te nemen (remember de pan patattensoap).

Toen in diezelfde uitzending van Extra Time afgelopen maandag werd opgemerkt dat Remacle niet de gemakkelijkste jongen is, sprak studiogast Wesley Sonck in de wij-vorm over Waasland-Beveren “hebben daar geen enkel probleem mee gehad” alsof Wesley nog deel uitmaakte van de WB-familie. Goed gedaan Wes !

PVW.