StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg WB MAAKT FLINKE TUIMELING IN HET KLASSEMENT.

Tweede opeenvolgende nederlaag en het is er eentje om over na te denken.
Nadat Losada in de 65ste minuut Lierse met een terecht gegeven strafschop op voorsprong had gebracht, stuurde trainer Glen De Boeck met Veselinovic, Lebihi en Emond 3 bijkomende spitsen in het veld zodat WB naast de gestarte Oumarou de wedstrijd met 4 aanvallers eindigde. Zou het niet beter zijn Glen om met 2 voorspelers te beginnen dan is het waarschijnlijk niet meer nodig om de match met 4 spitsen te eindigen.

Als het beste van de avond wederom uit de perszaal moet komen waar een zwaar ontgoochelde De Boeck (en hij was heus niet alleen die avond) zijn gal spuwde over de onprofessionele houding van zijn spelersgroep, dan moet het tussen de lijnen echt wel zwak zijn geweest. Dat Glen alle schuld bij zijn zwaar falende spelers legt is goed om deze op hun plichten te wijzen tegenover hun werkgever, supporters en sponsors, maar dat De Boeck als coach en eindverantwoordelijke geen moment zijn voorzichtige aanpak in vraag stelt, stoort mij minstens evenveel dan de ondermaatse prestatie van de groep. Dat een trainer in de eerste plaats een goeie organisatie predikt, heb ik geen moeite mee, maar scoren zal moeilijk blijven (wie ook in de spits staat) als die aanvaller vanop een eiland moet opereren. Net zo goed als het spelen met 4 spitsen geen garantie op doelpunten biedt wanneer men de toevoer naar deze voorwaartsen zou verwaarlozen.

Het was zo te voorspellen dat Lierse na de bijzonder pijnlijke dreun die het in blessuretijd vorige week in Gent werd verkocht, met de schrik op het lijf aan de partij tegen WB zou beginnen en dat gebeurde ook, want na een kwartiertje werden de Lierenaars door eigen publiek op de korrel genomen voor hun angstig en risicoloos voetbal. Misschien hebben onze jongens daar de wedstrijd al verloren, want op zo´n moment moeten enkele jongens opstaan die dergelijke signalen uit het publiek aanvoelen en er mee aan de slag gaan. Dat gebeurde niet waardoor de thuisploeg druppelsgewijs aan vertrouwen won en WB voorzichtig in slaap werd gewiegd. Coosemans moest geen wonderen doen, maar het feit dat hij de meest alerte Waaslander was in een povere eerste helft zegt genoeg.

De donderpreek van De Boeck tijdens de pauze zorgde voor een lichte verbetering bij de hervattin, maar veel meer dan een goeie kopbal van Aboubacar Oumarou leverde dat niet op. En helaas lag de speler met de meeste ervaring in onze ploeg aan de basis van het enige doelpunt uit de wedstrijd. Een onnodige duw van Belhocine in de zestien liet Losada toe de latere eindstand op het scorebord te zetten, want naast wat halve kansen o.a. voor Renaud Emond en een zuiver handspel (was penalty volgens de verslaggever op Sporting Telenet) kwam WB niet. Dat er deze week een hartig woordje zal gesproken worden op de Freethiel, daar ben ik van overtuigd, maar of dat al volgende zondag 1 september zal leiden naar onze eerste overwinning wetende dat Club Brugge de tegenstander is, valt uiteraard af te wachten. Er pleit minstens één verzachtende omstandigheid in het voordeel van onze coach : we zijn nog in de maand augustus en alhoewel een aantal wedstrijden niet konden verhullen dat WB een veel betere ploeg heeft dan vorig seizoen, kunnen we er evenmin omheen dat Glen nog volop zoekende is naar een ploeg vanwege de vele en late nieuwkomers.

Een aanrader : probeer eens te gaan naar de volgende link op Sporza Radio waar het pittige interview met Glen De Boeck te beluisteren is : http://www.sporza.be/cm/1.1711664?view=popupPlayer
Een trainer interviewen meteen na een verloren wedstrijd en waarbij de stoom nog uit zijn oren komt omdat hij zich in de steek gelaten voelt door zijn groep, het levert schitterende radio op, maar ik had uiteraard liever een euforische De Boeck gehoord na de eerste overwinning van zijn elftal.

PVW.