StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kan vriezen, kan dooien.
Interessante loting, maar lastig. Dat mag de conclusie zijn na de deze middag door Aimé Antheunis samengestelde 16de finales van de Beker van België. Op woensdag 25 september neemt Waasland-Beveren het op tegen tweedeklasser Roeselare en dat is een haalbare, maar vooral niet te onderschatten tegenstander waar met Sven De Rechter een gewezen Bevers jeudproduct regelmatig de weg naar de netten vindt. Een aantal jaren geleden waren de rollen qua rangschikking net andersom : toen speelde SK Bevern in tweede klasse en Roeselare in eerste wanneer beide ploegen op Schiervelde tegenover mekaar stonden. De thuisploeg haalde het na verlengingen met 2-1 (na 90 minuten was de score 1-1), maar wat ik mij van die wedstrijd herinner is dat de scheidsrechter toen een voor Beveren negatieve hoofdrol vertolkte.

Als Waasland-Beveren er in slaagt Roeselare te elimineren en onze Wase buren uit Lokeren zouden datzelfde doen met tweedeklasser Geel-Meerhout, komt er een Wase derby op de Freethiel die in één wedstrijd zal worden beslist. De winnaar van die confrontatie mag het ¨zeer vermoedelijk¨ opnemen in een duel met een heen- en terugwedstrijd tegen Anderlecht.
Maar laten we niet vooruitlopen op de zaken en hopen dat Waasland-Beveren op woensdag 25 september de basis kan leggen voor een kaskraker tegen en zo mogen we toch wel aannemen, Sporting Lokeren. Het minste wat kan worden gezegd is dat het voor WB een bekerloting is geworden om naar uit te kijken met een (in geval van qualificatie) stijgende moeilijkheidsgraad.

PVW.