StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB PRESTATIE TEGEN ANDERLECHT OVERDOEN MAAR MET BETER RESULTAAT.

Komt Club Brugge op het juiste moment naar een geprikkeld WB ?
Ik denk dat men in Brugge het resultaat van Lierse-WB, of vooral de manier waarop, liever anders had gezien, want dat het de voorbije dagen heeft gestormd op de Freethiel, ga daar maar vanuit. Zelden een Beverse trainer zo zwaar weten uithalen naar zijn spelersgroep als Glen De Boeck het voorbije weekend op Sporza Radio deed, maar het was volkomen terecht. De prestatie van Waasland-Beveren op het Lisp was een regelrechte klap in het gezicht van de supporters die de moeite hadden genomen om naar Lier te rijden. Dat Glen genadeloos was voor zijn spelersgroep is niet meer dan normaal, maar hij had volgens mij ook wel even de hand in eigen boezem mogen steken. Als De Boeck overtuigd is dat zijn spelersgroep voetballend voor 85 of 90 procent van de eersteklassers nietmoet onderdoen, moet hij dat ook uitstralen door van de eigen mogelijkheden uit te gaan en niet zoals tegen Charleroi, Mechelen en Lierse al te lang de kat uit de boom te kijken en pas voluit voor de aanval te kiezen wanneer zijn ploeg op achterstand staat.

Het wordt benieuwd uitkijken met welke manschappen De Boeck partij zal geven aan Blauw-Zwart, want dat het debakel in Lier koppen heeft gekost, daar mogen we toch van uitgaan.
Dat een trainer naar een type-elftal streeft is begrijpelijk, maar dan moeten de jongens die het vertrouwen krijgen ook scherp blijven. In dat verband snap ik niet zo goed dat bv. een Lebbihi in Lier werd geslachtofferd en Henkens mocht blijven staan. Robin kan geen gebrek aan inzet worden verweten, maar mist frisheid en koelbloedigheid bij de afwerking en dat heeft WB al enkele punten gekost. Lebbihi daarentegen heeft snelheid en kan een actie maken waardoor hij zeker op verplaatsing een sterk wapen kan zijn. Het is nog niet allemaal zo zuiver bij Fayçal, maar laten we hem de tijd geven om het niveauverschil van Grenoble (vierde klasse) naar WB te overbruggen. Vreemd ook dat er voor Demjan die tot dan toe alles had gespeeld plots geen plaats meer was op de bank. Brutte pech is natuurlijk de langdurige onbeschikbaarheid van Ramy Gershon die zich op korte tijd had ontpopt tot rots in de branding en een betrouwbare tandem vormde met Belhocine. Maar elke medaille heeft een keerzijde : de blessure van Ramy kan hopelijk leiden tot de ontdekking van Bojovic, want diens interventies waren tot op heden ver van overtuigend (al is de rechtsachter van D´ulivo wellicht niet zijn favoriete stek in de ploeg).

Club Brugge van zijn kant sprokkelde de voorbije weken in verhouding tot het geleverde spel behoorlijk veel punten. Het had nooit veel overschot, maar de balans kantelde steeds in Brugs voordeel en dan neemt de entourage gemakkelijker vrede met een mindere prestatie. Tegen Gent was het niet anders. Een niet onaardige eerste helft, maar na rust zakte het diep weg waardoor de bezoekers uit Gent met een terechte puntendeling naar de Ghelamco-Arena konden terugkeren. De voorbije weken maakte ik mij de bedenking : neem Lestienne weg bij Blauw-Zwart en het is niet meer dan een goeie subtopper. Maar stilaan kommen enkele belangrijke geblesseerden terug zoals Vadis Odjidja die tegen Gent zijn comback vierde. Dit soort bepalende spelers kunnen uiteraard op termijn het niveau van de West-Vlamingen een stuk optrekken, maar op de beste Odjidja is het wellicht nog enkele weken wachten. Wel knap dat Club Brugge in zijn fanion een plaatsje heeft voor heel wat jonge gasten, maar eerlijk is eerlijk, voorlopig halen zij NOG niet het niveau van hun leeftijdsgenoten bij Standard en Anderlecht. Tegen Waasland-Beveren zit Laurens De Bock zijn tweede en laatste schorsingsdag uit.

Opnieuw voetbal op een zondagavond, ditmaal om 20.30 uur, het is niet echt mijn ding. Geef mij maar de vertrouwde zaterdagavond om daarna nog wat rustig te kunnen napraten in het Themacafé. In ruil voor de vele tv-gelden moet een club dansen naar de pijpen van de Profliga, maar die druisen ongetwijfeld in tegen het gezellige/familiale clubleven.

Patrick Van Wesemael.