StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bornem wint, Temse en Berchem blijven achter met een vervelende nul.
Woensdagavond werd wederom een midweekspeeldag in derde klasse afgewerkt. Bornem kon de hatelijke nul na 3 speeldagen naar de vergeethoek voetballen met een 2-1 overwinning tegen Torhout. De buren uit Temse (het lijkt haast een satellietclub van Beveren) doen het uitstekend in de Beker van België, maar hebben lijdzaam moeten toekijken hoe de competitietrein zonder de Scheldeclub is vertrokken na 1-2 verlies tegen Izegem. Die vervelende ervaring delen ze met het Berchem van Bart Selleslags. Een 3-0 bij Union is zwaar, maar de Brusselaars hebben de lat voor dit seizoen hoog gelegd. De verliezers hoeven niet te panikeren, want in deze fase van de competitie volstaat één driepunter om een bewolkte hemel te laten open trekken. Knap ook van Londerzeel dat als neoderdeklasser een 7 op 9 kan voorleggen.

* Zou Gohou nog in Motel Beveren vertoeven ?
Feynoord heeft het donderdagavond niet gered tegen Kuban Krasnodar waar ik tevergeefs tweemaal 90 minuten heb gezocht naar Gerard Gohou die al met anderhalf been op de Freethiel stond, maar uiteindelijk koos voor de Russische ploeg van Dorinel Munteanu.
Ik betwijfel stilaan of de Ivoriaan wel de gezochte zwarte parel was, maar één zwaluw maakt de lente niet. Onze Aboubacar Oumarou ontplofte 45 minuten tegen Anderlecht, maar deelde in de malaise op Lierse, al zou het van weinig vertrouwen getuigen hem nu reeds in vraag te stellen.

PVW.