StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Overlijden Wolfgang Franck.
Vandaag vernam ik dat gewezen Eupen-coach Wolfgang Franck overleden is. Het is niet meer dan normaal dat we even stilstaan bij mensen met wie we op een of andere manier ooit eens te maken hebben gehad en daarom greep mij dit overlijdensbericht bijzonder aan.
Een paar jaar geleden toen WB in tweede klasse het thuis moest opnemen tegen Eupen waar Franck op dat moment trainer was, werd mij gevraagd om Michaël Opgenhaffen te vervangen voor het aan mekaar praten van de traditionele persconferentie. Ik heb dus een tiental minuten het genoegen gekend deze bijzonder langs de lijn meelevende coach te mogen interviewen en alhoewel het spreken van de Duitse taal niet meteen mijn sterkste wapen is, vond ik het een prettige ervaring. Daarom hou ik eraan de vereniging KAS Eupen waar Franck meerdere jaren trainer was en de familie van Wolfgang, ontzettend veel sterkte toe te wensen met het verwerken van deze zware klap.

* Overzichtje weekendvoetbal.
Gisteren gaven we hier al mee dat YB Beveren verdienstelijk won van Sint-Pauwels en vandaag voegen we daaraan toe dat torenhoog titelkandidaat HRS Haasdonk met 0-1 won bij Kieldrecht.
In eerste provinciale Antwerpen was er 0-1 winst voor Antonia Zoersel waar Kristof Snelders weldra zal debuteren. Antonia deelt de leiding met Wilrijk-Beerschot dat eveneens 6 op 6 heeft na 2 wedstrijden.
In derde klasse werden de verdomde nullen bij Temse en Berchem van de bordjes geveegd. Temse won onder het toeziend oog van Jan Vertonghen met 2-0 van Brakel, terwijl Berchem tot een 2-2 puntendeling kwam op verplaatsing bij de profs van Turnhout.
Bornem verloor met 0-1 van Dender en Oudenaarde was met 3-0 veel te sterk voor Torhout. Waarom ik hier over Oudenaarde schrijf ? Bij Oudenaarde voetbalt de 19-jarige Bornemenaar Jonas Van Kerckhoven. Jonas kende een passage bij de Beverse jeugd, voetbalde ook in de jeugdreeksen van Lierse en Club Brugge, maar zal zich vooral zijn invalsbeurt herinneren met Willem II in de Amsterdam-Arena op de laatste speeldag van vorig seizoen. Of Jonas toen mocht meeproeven van de champagne naar aanleiding van de kampioenstitel die de Amsterdammers behaalden moeten we hem nog eens vragen, want met die gierige Hollanders weet men maar nooit ! Oudenaarde staat thans overigens mee aan de leiding in derde nationale A samen met Koksijde.

PVW.