StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Uit de doos van een weekend geleden.
Na een veilige landing dinsdagnacht was de honger naar het voetbal van het gemiste weekend van 31/8 en 1/9 nog lang niet gestild en daarom (het moet een uur of 3 geweest zijn) meteen de eerste van 2 volledig opgenomen wedstrijden aangevat. Toegegeven, begonnen met Valencia-Barcelona waarvan ik het resultaat in Griekenland bewust had laten verzwijgen, maar ik maak het goed door nu over Waasland-Beveren te beginnen. Ook die partij heb ik ondertussen integraal veslonden met als eerste en niet onbelangrijke conclusie : het was een match tussen de meest efficiënte ploeg van het seizoen tot nu toe tegen de minst efficiënte ploeg in het lopende seizoen van de Jupiler Pro League. Een spijtige conclusie, maar het is niet anders. Nu de emoties van 1 september bij de meesten onder jullie al wat zijn bezonken, is het met het oog op komend ZEER belangrijk weekend misschien niet slecht in alle rust nog even terug te komen op de wederom onnodige nederlaag tegen Blauw-Zwart. Tweede conclusie : tegen op papier betere tegenstanders zoals Gent, Anderlecht en Club Brugge heeft Waasland-Beveren laten zien dat het voetballend voldoende in huis heeft (en alleszins veel meer dan vorig seizoen) om elke eersteklasser het leven zuur te maken, maar tegen ploegen met evenveel of minder kwaliteit (Charleroi, Mechelen en Lierse) vallen we uit onze rol door de te voorzichtige/afwachtende aanpak.
Een wedstrijd als die tegen Club Brugge mag men in principe nooit verliezen. Akkoord, alles begint met de slechte terugspeelbal van Maric binnen de minuut, maar moet dit per se leiden tot de 0-1 Bas ? Juist, in het aanvangskwartier was Club nog enkele keren dichtbij de 0-2, maar we moeten het de mannen van De Boeck nageven dat zij nooit een geslagen indruk hebben gemaakt, ondanks de vroege 0-1 en de 0-2 vroeg in de tweede helft die er totaal tegen de gang van het spel in kwam. Uit de info die mij op Kos bereikte leek het alsof WB op basis van zijn sterke tweede helft meer verdiende, maar aan de rust moest het scorebord minstens een gelijke stand hebben aangegeven. En ja, scheids Delferiere was zeker geen thuisfluiter, al viel er weinig af te dingen op het rood van Oumarou.
Wat is mij verder opgevallen : goeie wedstrijd van Veselinovic en de debuterende Vermeulen.
De invalsbeurt van Rowell mocht gezien worden, maar was te kort om een echt goed oordeel te vellen. Over Aboubacar Oumarou ? Een kanjer die we zullen missen de volgende 2 wedstrijden. En als we het over uitblinkers hebben : in dat rijtje hoorde ook de Brugse doelman Ryan thuis en dat zegt wel iets over de wedstrijd van WB.
Ook opgevallen : tegen Anderlecht lag Proto mee aan de basis van de beslissende 0-2 en tegen Club mocht ook Ryan zijn aandeel opeisen in de 0-2 van Jurgensen.
Sympathiek gebaar was er ook van de Brugse kine die Oumarou ging troosten na zijn uitsluiting, maar bij een op dat moment 0-2 tussenstand verdient dat gebaar geen interventie in de rechtstreekse uitzending van de reporter langs de lijn.
Tot slot : het viel echt op hoe vaak verslaggever Tim Wylandt en analist Geert De Vlieger zichzelf moesten corrigeren toen zij het hadden over Beveren, maar zich even vaak snel herpakten met de juiste, maar lastig klinkende benaming Waasland-Beveren.

Ik zou dus nog even terugkomen op mijn nachtwedstrijd tussen Valencia en Barcelona. Wat een formidabele match en wat een onrecht dat zulke propagandawedstrijden enkel op de betaaltelevisie worden uitgezonden. Messi maakte zijn 20ste hattrick voor Bar&ccirca, maar het moesten er 5 geweest zijn en tussendoor was er een buitenaardse beweging van Neymar die wel geen doelpunt opleverde, maar qua quotering in de buurt zat van de 3 goals van Messi.

PVW.