StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat is stunten ?
Nog een laatste keer terugkomen op het wedstrijdverslag van WB-Club Brugge van vorige week zondag. Daarin werd er door de verslaggever van Sporting Telenet meermaals op gewezen dat het in het verleden wel eens kon spoken op de Freethiel wanneer grote ploegen langs kwamen. Het woord ¨Stunten¨ werd enkele keren in de mond genomen, maar hoe rekbaar is stunten ? Afgelopen seizoen werd Racing Genk tweemaal in bedwang gehouden met een puntendeling en dat vond ik een behoorlijke stunt rekening houdende met de ¨beperkte¨ mogelijkheden van Waasland-Beveren. Maar eens winnen tegen een ploeg van de zogenaamde G4 of G5, dat is al bijzonder lang geleden zegt mijn gevoel. Zou het kunnen dat het tegen Anderlecht was op de laatste speeldag toen de Brusselaars de kampioenstitel al op zak hadden gestoken, Kristof Lardenoit volgens mij ook scoorde en de wedstrijd bij een 3-0 tussenstand werd afgefloten omdat de bezoekende supporters het veld bestormden. Kan men trouwens over een stunt spreken in een wedstrijd die er niet meer toe doet ?
Ik hou het dan maar bij de bekerstunt van Waasland-Beveren 2 jaar geleden toen onze club als tweedeklasser in het Stade du Pays van Charleroi met 1-2 ging winnen nadat een vroege achterstand ongedaan werd gemaakt met late goals van Snelders en Veldeman.
Ik besef dat sommigen mij de verwarring SK Beveren en Waasland-Beveren niet in dank zullen afnemen, maar als de nationale pers daarover mag blijven struikelen, waarom zou men het mij dan kwalijk nemen ?

* Het ga je goed Babs.
Vrijdag 13 september (wat een dag) neemt Waasland-Beveren afscheid van PR-vrouw Babs Mertens. Weet niet precies hoe lang Babs op de Freethiel werkzaam is geweest, maar in onderling overleg scheiden de wegen van beide partijen na dit weekend; Ik heb met Babs enkel op afstand samen gewerkt (verslagjes beloften voor de website en portretten van de beloften voor het clubblad.) en in die korte tijd heb ik haar leren kennen/appreciëren als een gedreven en vriendelijk iemand. Ik ben er dan ook van overtuigd dat haar vertrek bij Waasland-Beveren een leemte zal nalaten, maar anderzijds vertelt mij diezelfde overtuiging dat Babs over voldoende kwaliteiten beschikt om op korte termijn een nieuwe job te vinden. Het is ondertussen een publiek geheim dat Babs en Jonathan Rowell een relatie hebben zodat ik ervan overtuigd ben dat we haar in de toekomst nog vaak zullen terugzien op de Freethiel. Overigens, vooraleer Babs bij onze club werkte was zij een vertrouwd gezicht als supporter van KSK Beveren.
Bedankt Babs voor de toffe samenwerking !
In haar functie werd Babs ondertussen opgevolgd door Ward Callens die voordien bij Beerschot aan de slag was als public relation. Ik hou er aan Ward langs deze weg veel succes werkvreugde toe te wensen.

* Derde klasse A ontploft.
Er stond gisteren wederom een midweekse speeldag op het programma in derde klasse en daar werd aan de lopende band gescoord en niet altijd door de ploegen waarvan men het zou verwachten. Rupel Boom dat een goeie start kende, werd met 0-5 afgedroogd door promovendus Londerzeel dat daardoor over de Steenbakkers springt in de rangschikking.
Bornem en Temse die maar niet tot winst kwamen in hun eerste 4 wedstrijden, braken afgelopen weekend met die kwalijke traditie en dat smaakte naar meer. Bornem won de derby in en tegen Hamme met 1-5 en Temse pakte 3 punten op het veld van Doornik (1-3).
Sint-Niklaas verloor met 4-2 in Brakel en vervult voorlopig niet meer dan de bescheiden rol van een middenmotor. Leider Oudenaarde met Jonas Van Kerckhoven in zijn rangen, won vlot met 1-3 bij Wetteren en deelt die koppositie met Koksijde. In de B-reeks moest Berchem niet in actie komen waardoor het voorlaatste blijft, maar als Bart Selleslags en zijn mannen deze inhaalwedstrijd tot een goed einde brengen, kunnen zij een flinke stap voorwaarts maken.

PVW.