StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB ALS WE NU EENS BERGEN TOT FAVORIET BOMBARDEREN.

Geert De Vlieger sloeg de nagel op de kop als analist bij WB-Club Brugge door op te merken dat Waasland-Beveren NOG niet klaar is om met de favorietenrol om te gaan in wedstrijden tegen ploegen van ons niveau of minder. Conclusie : laten we Bergen voor de wedstrijd van zaterdag maar snel tot superfavoriet bombarderen en dan zit er misschien wel iets in.

Het is nog vroeg op het seizoen en vooral tegen de voorspellingen in over de rol die Waasland-Beveren werd toegedicht na zijn opmerkelijk positief transferbeleid, maar komend weekend voor de lastige uitwedstrijd in het Bergense Charle Tondreaustadion staat het mes al behoorlijk scherp gericht richting keel. En niet eens onterecht, want 3 op 18, amper 3 goals gescoord en nog altijd wachtend op de eerste overwinning, het moet en kan veel beter op basis van de mogelijkheden die door insiders aan onze spelersgroep worden toegemeten. Het om uiteenlopende redenen ontbreken van Oumarou, Godemèche, Gershon en nu ook Belhocine is onmiskenbaar een aderlating voor trainer Glen De Boeck, maar onze kern is kwalitatief voldoende breed gestoffeerd om die handicap zonder kleerscheuren te overwinnen.
Toegegeven : het centraal duo achterin Gershon-Belhocine was naar mijn bescheiden mening het sterkste compartiment van de ploeg tot nu toe en beiden nu noodgedwongen voor langere tijd moeten missen is geen cadeau voor De Boeck.

We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat coach De Boeck voorlopig nog geen type-elftal in zijn hoofd heeft. In vraag gestelde spelers zoals Sibum en Henkens blijven in de ploeg, terwijl (om er maar enkele te noemen) Demjan en Lebbihi als voornaamste slachtoffers van een aantal mindere prestaties worden aangewezen. Het vormen van een ploeg waarin zoveel nieuwkomers zitten (de betere elementen kwamen daarenboven vrij laat) is een aanvaardbaar excuus, maar het uitblijven van opvallende progressie wordt stilaan zorgelijk.

Met Bergen krijgt WB opnieuw een tegenstander voorgeschoteld bij wie het water aan de lippen staat. Eerder werd verloren na een zwakke match tegen het puntenloze Lierse en die afknapper kan gedeeltelijk worden uitgewist wanneer WB morgen meer goals maakt dan de Draken. Moeilijk wordt het zeker, maar niet onmogelijk. Ondanks de nederlaag tegen Club Brugge waren er voldoende lichtpuntjes om ons aan op te trekken voor de verplaatsing naar Henegouwen. Natuurlijk werpt de schorsing van Oumarou een flinke dosis roet in het eten, maar Veselinovic is niet slecht bezig, Lebbihi is met zijn snelheid vooral in uitwedstrijden een wapen, misschien zien we wel een herboren Demjan terug of mag Emond voor het eerst dit seizoen in de basis starten. Kortom, offensief lukte het tot nu toe niet, maar bv. een vroege voorsprong zou zomaar de ban kunnen breken voor enkele spelers die met hun vertrouwen in de knoei zitten.

En vertrouwen, dat is toch hetgeen waar ook het Bergen van Enzo Scifo na 1 op 18 mee zal worstelen. Onder leiding van de gewezen Rode Duivel Scifo leek Mons geleidelijk uit te groeien tot een vaste waarde in de Jupiler Pro League, maar zonder aanwijsbare redenen raakt de trein maar niet op het juiste spoor. In die mate zelfs dat nieuw puntenverlies zaterdag Scifo wel eens in nauwe schoentjes zou kunnen brengen, iets wat overigens eveneens van toepassing is voor Glen De Boeck in geval van een volgende nederlaag. Want laat daar geen twijfel over bestaan : voor zowel De Boeck als Scifo is het spelniveau zaterdag ondergeschikt aan het resultaat.

Patrick Van Wesemael.