StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag Beloften lopen tegen eerste verlies aan.

Aan de sterke competitiestart van onze beloften (5 op 9) is vrijdagavond een onverwachts en bruusk einde gekomen. Op Puyenbeke was Lierse na een matige wedstrijd van beide ploegen met 0-1 te sterk voor een wat tegenvallend Waasland-Beveren. Zowel bij de thuisploeg als de bezoekers tekeneden een vijftal A-kernspelers present. Voor WB waren dat o.a. Clepkens, Van den Eynde, Chimezie, Rowell en Godemèche.
Zonder doelgevaar te creën had WB in de beginfase een licht veldoverwicht, maar het liep even voorbij het kwartier tegen een achterstand op. Balverlies van Rowell veroorzaakte een ondertalsituatie op bij de mannen van coach Tim Bavré en Clepkens was kansloos. Het enige wat WB hier tegenover kon stellen waren enkele afstandstrappen van Rowell die echter de doelman van Lierse niet konden verontrusten zodat de 22 acteurs met een 0-1 tussenstand naar de thee mochten.

Waasland-Beveren begon opnieuw iets gretiger aan het tweede bedrijf dan de bezoekers, maar in de zone van de waarheid viel er amper iets te beleven. Op het uur werd Jonathan Rowell naar de kant gehaald omdat hij vanavond in Bergen op de bank zit en voor hem misschien nog wel een invalsbeurt tot de mogelijkheden behoort. Yannick Cathoir kwam hem vervangen.
In de daaropvolgende tien minuten werden ook Nicolas Godemèche en Gilles Pringels naar de kant gehaald. Ruben Stuer en Yentl De Rongé waren hun respectievelijke vervangers. Eenzame spits Simon Spangenberg beleefde een lastige avond, zou in het wedstrijdslot nog wat meer assistentie krijgen van o.m. de doorgeschoven Sam Gijsbrechts, maar aan de 0-1 score zou uiteindelijk niets meer wijzigen.
De keeper van Lierse moest in het slot van de partij allert ingrijpen en dat deed ook Michaël aan de overkant op enkele gevaarlijke tegenprikken. Mindere wedstrijd van onze beloftenploeg en tevens de eerste seizoensnederlaag, maar volgende week vrijdag 20 september om 19u30 krijgen zij de kans om de steek van gisterenavond weer op te rapen in de confrontatie op Bergen. Nog meegeven dat Nicolas Godemèche niet onverdienstelijk speelde na zijn anderhalve maand inactiviteit. Af en toe nog wat angst in zijn bewegingen na zijn blessure, maar een man met overzicht en leiderskwaliteiten. Het lichtpuntje (schouderklopje van de dag) was er voor Joell De Smet die centraal achterin wederom een sterke partij vertolkte.

WB kwam met de volgende spelers op het veld :

Clepkens, Timothy Smet, Sam Gysbrechts, Joell De Smet, Nathan Volckerick, Godemèche, Chimezie, Rowell, Arne Van den Eynde, Gilles Pringels en Simon Spangenberg.
Bankzitters :
Ruben Stuer, Yentl de Rongé, Younes De Witte, Yannick Cathoir, Tom Vermeire, Brent Van Steenlant en Ines Vuran.

Patrick Van Wesemael