StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg HOE ZIET WINNEN ERUIT ?

¨Einde van een zeer leuke wedstrijd¨, zo luidde het commentaar van Sporting Telenetverslaggever Floris Geerts na het laatste fluitsignaal, maar dan kan het niet anders of die man moet een grote fan van Bergen zijn.
Ook op de zevende speeldag is Waasland-Beveren er niet in geslaagd de nul van het aantal overwinningen in de tabellen naar de vergeethoek te voetballen. Een verzwakt WB wekte pas in de laatste tien minuten de indruk in een driepunter te geloven, maar dat zou een zware aanslag geweest zijn op, als dat zou bestaan, iets zoals voetballogica.

Bergen begon het zwierigst aan de wedstrijd en gaf allerminst de indruk gebukt te gaan onder het dragen van de rode lantaarn. Binnen het kwartier voetbalde de ploeg van Enzo Scifo een handvol goeie kansen bij mekaar, maar eigen falen en een sterke Coosemans verhinderden dat op dat moment de wedstrijd al in een definitieve plooi werd gelegd. Het enige wat WB in 45 minuten klaar kon maken was een poging van Lebbihi ver naast en over vanuit buitenspel (ook dat nog). Verder was het al Bergen wat de klok sloeg, maar Jarju en Matthys raakten tot hun eigen frustratie niet voorbij de Beverse sluitpost, al dient opgemerkt dat Colin nu ook weer geen wereldsaves moest verrichten. De beloning voor zoveel inzet kon niet uitblijven en volgde in de 37ste minuut middels een ferme pegel van nieuwkomer Steve Beleck.
Aan de rust had Mons met 2 of 3 goals verschil moeten leiden en die vaststelling was het hoogtepunt voor de Wase aanhang in een zwaar tegenvallende eerste helft van hun favoriete ploeg.

En blijkbaar moesten er heel wat Beverse spelers aan de rust naar toilet, want onze jongens begonnen even slap aan de tweede als aan de eerste helft, maar het dodelijke tweede doelpunt bleef uit. En zowaar kwam WB omstreeks de 52ste en 54ste minuut even de neus aan het venster steken, maar D´Ulivo en daarna Sterckx hadden het vizier nog niet op scherp staan. Diezelfde conclusie mocht ook worden getrokken bij een prima kans voor Maric toen bijna het slotkwartier was aangebroken en uitblinker Trickovski schoot vanuit het niets in de buurt van de kruising. Sterckx werd naar de kant gehaald en Emond mocht nog een twaalftal eersteklasseminuten maken. Een minuutje later was het toch prijs voor WB. Alweer goed doorzetten van Trickovski bracht Henkens in stelling en diens afgeweken schot belandde voorbij een kansloze doelman Werner. Eerste goal voor een hardwerkende Henkens die hopelijk de smaakte pakken heeft, want indien Robin de voorbije weken wat scherper had gestaan, stond zijn teller nu al op 4 of 5 doelpunten en had ook WB ongetwijfeld een paar puntjes meer getotaliseerd.

Een gevleid gelijkspel, daar zal iedereen die de wedstrijd heeft gezien het mee eens zijn, behalve Glen De Boeck. In een radiointerview op Sporza vond hij dat zijn ploeg na rust voldoende kansen bijeen had gevoetbald om aanspraak op de overwinning te maken. Het klopt dat de mogelijkheden voor Sterckx en Maric niet op eersteklasseniveau werden afgewerkt, maar wat moet Enzo Scifo in het andere kamp wel hebben gedacht toen zijn spelers in totaal een tiental kansen onbenut lieten. Een beetje lef hebben mag, maar als sportliefhebber doet het soms pijn aan de oren om de uitspraken van Glen die verder in het interview overigens een perfecte analyse maakte, te moeten aanhoren.

PVW.