StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De Boeck heeft een punt met zijn puntje.
We hadden er op 3 gehoopt, maar het werd er met de nodige bijval ¨gelukkig¨ eentje. Ook na het bezoek aan rode lantaarn Bergen blijft het op de Freethiel wachten op de eerste overwinning van het seizoen en stilaan raakt het geduld op. De 4 op 21 is inderdaad veel te weinig en met zondagavond de komst van een tegen zulte-Waregem losgeslagen Genk moet gevreesd worden dat die eerste driepunter nog niet voor komend weekend is. Maar dat is nu precies het fantastische aan voetbal : als men het totaal niet verwacht, gebeurt het soms toch.
En waarom niet, want uitgerekend tegen ploegen die op papier meer kwaliteit in huis hebben, werd het betere spel boven gehaald door de mannen van Glen De Boeck waardoor Gent, Anderlecht en Club Brugge blij mochten zijn dat zij niet met lege handen uit het Waasland konden vertrekken.

In het radio-interview op Sporza na de wedstrijd in Bergen waar ik ook gisteren zondag naar verwees, raakte Glen De Boeck een punt aan waar ik het hier eerder al over had.
Door journalisten wordt meestal uitsluitend gesproken over het inpassen van een 20tal nieuwkomers, maar wat dikwijls vergeten wordt is dat heel wat van die nieuwelingen vorig seizoen in hun club niet altijd, weinig of zelfs helemaal niet hebben gespeeld en dat kost sowieso tijd om weer aan te knopen met het echte competitie/wedstrijdritme.
Voor de vuist weg : Steppe (een tweetal seizoenen niet gespeeld), Cale (minstens een seizoen niet gespeeld), Gershon (geen vaste waarde in Schotland), Henkens, Godemèche en Maric (hoogstens een half seizoen gespeeld en nooit na mekaar), Veselinovic en Trickovski (amper gespeeld). Vermeulen, Santos, Chimezie en Emond komen uit lagere reeksen, terwijl Rowell pas recent wedstrijdfit werd verklaard. Dit lijstje is niet eens compleet, maar wel voldoende lang om te begrijpen dat de opdracht van Glen De Boeck om op korte tijd een competitief elftal op de been te brengen, geen simpele job is. Daarenboven kwamen spelers die voor een meerwaarde kunnen zorgen (Maric, Trickovski, Oumarou en Godemèche) rijkelijk laat en dat mogen we gerust op het conto van het bestuur schrijven. Dat De Boeck crediet verdient als bouwheer, daar hebben de supporters op zichzelf best begrip voor. Veel minder begrip echter is er voor zijn immer te behoudende aanpak, versta bijna altijd met één spits aan de wedstrijd beginnen. Pas wanneer het water aan de lippen staat worden meerdere offensieve krachten in de strijd gegooid zoals op Charleroi, Lierse en Bergen, maar waarom niet met die intenties aan de match beginnen ? Overigens, ondanks die voorzichtige aanpak slagen de tegenstanders er tot nu toe in elke wedstrijd een resem kansen tegen onze ploeg af te dwingen en is het vaak wachten op het doelpunt dat niet kan uitblijven zoals zaterdag jl. in Bergen.
Kortom, Glen heeft een punt als hij stelt dat meerdere jongens van zijn fanion vorig seizoen elders weinig hebben gespeeld, maar dat puntje wordt met de week kleiner omdat die gasten mogen blijven staan in de ploeg en ondertussen staat de teller toch al op 7 competitiewedstrijden.

PVW.