StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wanneer komt de eerste beauty eraan ?
Scoren is tot nu toe voor Waasland-Beveren een bijna zeldzaamheid. Een resem niet te missen kansen werden in de vorige wedstrijden (in het bijzonder door Robin Henkens) vakkundig de nek omgewrongen. Omdat dezer dagen Harbaoui en Mitrovic uitvoerig werden bewierookt met hun schitterende goals en vaak ook de voorbereiding die er aan voorafging, zat ik zo te denken : wanneer gaan wij er eens eentje maken om in te lijsten ? Want zeg nu zelf, die van Gershon tegen Gent werd lichtjes afgeweken, die van Veselinovic in Charleroi was best knap, maar moest volgens de huidig geldende buitenspelregels eigenlijk afgekeurd worden en die van Henkens in Bergen kwam er ook al dankzij de medewerking van Tim Matthys. En die van Blondelle tegen Club Brugge zal er ook wel geen geweest zijn om nooit te vergeten. Akkoord, wat mij betreft mogen de spelers van WB de komende weken met elk lichaamsdeel dat niet meteen aan voetbal wordt gelinkt scoren, als ze maar tellen.

* Weekendvoetbal in een notedop.
Het was even schrikken toen ik het resultaat las van Sinaai-WB in derde provinciale E Oost-Vlaanderen en daarom onder voorbehoud : sinaai-WB 8-0. Wat is daar aan de hand geweest ?
In eerste provinciale Antwerpen liep Antonia Zoersel waar Kristof Snelders zijn eerste kwartier provinciaal competitievoetbal nu echt te pakken heeft, tegen zijn eerste nederlaag aan. Ternesse was met 0-1 te sterk voor het Antonia van de Snellie Brothers. Wilrijk-Beerschot liet geen steek vallen en gaat met 9 op 9 op zijn elan door. Interessant weetje : nu zondag komen de nep-ratten naar Klein-Brabant voor de ontmoeting met Mariekerke. De wedstrijd gaat niet op het veld van Mariekerke door, maar in het Bornemse Breevenstadion en het is te hopen dat het op het terrein even spannend zal zijn als er naast.

In derde klasse A lijken Bornem en Temse die een moeizame start beleefden, losgeslagen. Bornem blikte Izegem in met 4-0 en Temse pakte Rc Mechelen in met 0-2. Oudenaarde met Jonas Van Kerckhoven (ex-jeugdspeler van KSKB) staat in de A-reeks nu alleen op kop omdat Koksijde verrassend verloor.
In 3B blijft het voor Berchem wachten op de eerste overwinning. Ditmaal werd in Fleurus met 2-0 verloren. Het kan een cruciaal weekend worden voor de mannen van Bart Selleslags, want zondag komt rode lantaarn Diegem naar het Rooi en dan moet het echt gebeuren.

PVW.