StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB ZAL WEL WEER EEN GOEIE MATCH WORDEN ZEKER, MAAR WINNEN ?

Er zit wel een constante in het seizoen van Waasland-Beveren tot nu toe.
Tegen de play-off I-kandidaten (meestal zijn er in september al 5 van de 6 bekend) wordt er goed gevoetbald en ook kansen gecreëerd, maar tegen de zogenaamde mindere goden is het vaak huilen met de pet op en ik heb zo het gevoel dat het zondagavond niet anders zal zijn tegen KRc Genk.

Zou de KBVB misschien eens kunnen overwegen zijn bondsreglement aan te passen ?
In ruim een maand tijd staat sterspeler Mboyo van Genk voor de tweede keer op de Freethiel tegenover zijn collega´s van Waasland-Beveren. Op de openingsspeeldag werd hij door een uitstekend spelende Gershon in een figurantenrol gedwongen bij een bleek Gent, maar het zou niet mogen kunnen dat Petit Pellé iets meer dan een maand later een nieuwe kans krijgt om zijn tegenvallende prestatie van 27 juli recht te zetten. Of heeft het lot/de natuur het heft in eigen handen genomen en een beslissing genomen waartoe de KBVB niet in staat is ?

Het resultaat van Bergen-WB een week geleden werd in het slotkwartier een draaglijker aanzien gegeven, maar de geboden spelkwaliteit was een uur lang niet om aan te zien. Coosemans (en dat is niet nieuw) en Trickovski waren zowat de enige spelers die een bovengemiddeld niveau haalden en dat is bedroevend weinig wetende dat de tegenstander een ploeg was die gebukt ging onder het gewicht van de rode lantaarn. Als men dan met een puntendeling goed weg komt is er rede tot ongerustheid, vooral omdat coach Glen De Boeck telkens terugvalt op het excuus van veel nieuwkomers die daarenboven bij hun vorige werkgever weinig hebben gespeeld. In die optiek was het verhelderend de onomwonden uitspraak van Oostende-coach Fredje Vanderbiest te horen over zijn blunderende defensie tegen Standard. ¨Ofwel is het van dommigheid, ofwel willen ze niet¨, dat is nog eens voor ambiance zorgen in de kleedkamer en het klinkt alvast een stuk geloofwaardiger en minder kinderachtig dan het verbieden van Ipad´s, GSM´s enz. In Extra Time van maandag jl. suggereerde Marc Degryse nog een derde optie die Vanderbiest in zijn furie meteen na de wedstrijd misschien vergeten was, nl. niet beter kunnen. En dat is nu het vervelende bij WB, want uitgerekend tegen de beter voetballende ploegen (als we dus niet het spel moeten maken), heeft deze groep al laten zien wel degelijk tot goed combinatievoetbal in staat te zijn.

Omdat Oumarou, Gershon en Belhocine nog niet inzetbaar zijn zondag, wordt het angstvallig uitkijken naar welk antwoord het gelegenheidsduo centraal achterin Bojovi-Sibum zal hebben op zoveel Genkse offensieve weelde, want zelfs al zou Mboyo out zijn voor zondagavond, dan hoeft Mario Been simpel een volgend blik aanvallers open te trekken. Kan zoiets goed aflopen ??? Ondanks de 72-urenregel zal het zeker niet in het nadeel spelen van Waasland-Beveren dat Genk een zware Europese verplaatsing naar het verre Kiev achter de rug heeft. En misschien is het wel prettiger spelen tegen een Genk dat met voldoening is teruggekeerd uit Ukraïne dan in geval van een nederlaag. Zou Godemèche al in aanmerking komen voor een selectie ? Nu ook René Sterckx forfait moet geven voor zondag, komt er wellicht een plaatsje vrij voor Rowell.

Vorig seizoen kon Waasland-Beveren de limburgers tweemaal in bedwang houden.
Een interessant gegeven, maar of De Boeck daar wat aan heeft is zeer de vraag. Toch heeft Wb in meerdere opzichten een keertje een stunt nodig om, zijn eigen klassement op te smukken en vooral overtuigd te raken dat ¨winnen¨ geen ijdel streven meer is, want hoe langer die eerste zege uitblijft, des te groter/verlammender de druk op de ketel wordt.

Patrick Van Wesemael.