StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN KRIJGEN LOON NAAR WERKEN.

Geen winst in Bergen vrijdagavond voor de beloften, maar een verdiend 1-1 gelijkspel en na de 0-1 uitschuiver tegen Lierse vorige week is dat ongetwijfeld een opsteker voor coach Tim Bavré en zijn mannen.

Zonder het klassieke fileleed op een vrijdagavond in Bergen geraken is in deze tijd ijdele hoop, maar het Wase gezelschap raakte gelukkig tijdig op post in Charles Tondreau voor de epiloog van het hoofdstuk dat het voorbije weekend door de eerste ploeg niet zo denderend werd ingezet tegen datzelfde Mons. Bij WB kwamen met Clepkens, Van Den Eynde, Chimezie en Santos 4 A-kernspelers aan de aftrap. De collega´s aan de andere kant met die status luisterden naar de namen Mununga, De Beylder, Van Gijsegehm en Nyoni. Tegen een sterk Bergen was de eerste deftige kans toch voor de bezoekers. Nathan Volckerick lag in de elfde minuut aan de basis van een goeie counter die met een prima schot van Arne Van Den Eynde en dito redding van de Bergense portier werd besloten. Aan de overkant kon Joachim Mununga enkele keren zijn duivels ontbinden, maar Clepkens reageerde telkens zeer gevat. Waasland-Beveren kwam in de 22ste minuut op 0-1. Goeie flankbal van Joell De Smet op Volckerick die zijn mannetje uitkapte en Van den Eynde bediende die hetzelfde met zijn rechtstreekse tegenstander deed en de bal in de winkelhaak knalde. Even later was het nagenoeg 0-2, maar een doorgebroken Santos vlamde het leder tegen de Bergense sluitpost. Op een redding van Clepkens in de eigen zestien had Mununga op een halve meter voor doel MOETEN scoren, maar Joachim schampte de bal waardoor Joell De Smet op de lijn de gelijkmaker kon verhinderen. Met de rust in zicht was er een pijnlijk moment voor WB, want Nathan verzwikte zijn enkel en moest het veld verlaten waarschijnlijk met een blessure aan de ligamenten, maar daarover volgt uitsluitsel de komende dagen. Simon Spangenberg was zijn vervanger.

De thuisploeg begon aan de tweede helft door hoog druk te zetten en mede door het uitvallen van Volckerick en de noodgedwongen omzetting van de ploeg, werd het enkele keren warm in de doelmond van WB. In de 52ste minuut kreeg Mons een vrijschop ter hoogte van de hoekschopvlag en die belandde (wellicht door een inschattinsfoutje van Clepkens) rechtstreeks aan de tweede paal in doel.
In de 65ste minuut ging de licht geblesseerde Yannick Cathoir naar de kant en Younes De Witte was zijn vervanger, terwijl Yentl De Rongé zijn plaats afstond aan Tom Vermeire. Bergen werkte in die periode met gevaarlijke hoge ballen waarop WB niet meteen een antwoord vond, maar hete standjes in de zestien van Clepkens bleven uit. Integendeel zelfs, want de mannen van Tim Bavré kwamen enkele keren gevaarlijk opzetten. In de 75ste minuut trapte Arne Van den Eynde een vrijschop keihard tegen de dwarslat en kort daarna zette Chimezie met een doorsteekbal diezelfde Van den Eynde aan het werk. Arne schakelde knap de doelman uit, maar zijn schot binnenkant voet werd door een verdediger van de lijn gekeerd. De slotminuten waren opnieuw voor de thuisploeg, maar Clepkens en zijn defensie bleven, weliswaar niet zonder moeite, overeind.

Bergen had over de 90 minuten bekeken het iets betere van het spel en kansen, maar op basis van inzet en wilskracht was de 1-1 puntendeling een correcte weergave van wat er zich tussen de lijnen afspeelde. Sterke match van Arne die sober was in de passing, sterk in de lucht en overzicht en finesse toonde bij zijn doelpunt en enkele kansen. Goeie partij ook van Chimezie. Aanstaande maandag 23 september om 19.30 uur moet WB al terug aan de bak, want dan komt KRc Genk naar Puyenbeke en dat wordt gegarandeerd een partij om naar uit te kijken;

Waasland-Beveren verscheen met volgend elftal aan de aftrap in Bergen :
Michaël Clepkens, Timothy Smet, Joell De Smet, Sam Gijsbrechts, Nathan Volckerick, Yentl De Rongé, Chimezie, Ruben Stuer, Yannick Cathoir, Arne Van Den Eynde en Christian Santos.
Brent Van Steenlant en Gilles Pringels zaten op de bank, maar vielen niet in.
De andere spelers die op de bank vertrokken (Simon Spangenberg, Younes De Witte en Tom Vermeire) vielen wel in.

Patrick Van Wesemael