In het slot van een wedstrijd die nooit echt op gang geraakte, kwam Waasland-Beveren door toedoen van een met de week sterker spelende Ivan Trickovski in de slotminuten dichtbij de overwinning, maar zijn schot binnenkant paal verdiende een beter lot.
Geen eerste driepunter dus voor de mannen van Glen De Boeck en over de hele wedstrijd bekeken zou dat misschien ook net iets te veel van het goede zijn geweest.

Leve het Europees voetbal ! Een seizoen lang is play-off I halen of bekerwinst boeken om Europa in te mogen het codewoord bij heel wat ploegen, maar het aantal slechte prestaties voor en na een Europese wedstrijd is werkelijk aanzienlijk. Standard had er ditmaal geen last van, Zulte-Waregem keerde pas in het wedstrijdslot tegen OHL een scheve situatie helemaal om, maar Anderlecht en in iets mindere mate Genk ontbeerden gisteren frisheid. Een scherper KRc Genk had zondagavond op de Freethiel ongetwijfeld de klus in de eerste helft geklaard, maar Vossen en Libombe sprongen te slordig om met honderd procent kansen en ook een drietal andere goeie gelegenheden hadden zomaar een doelpunt kunnen opleveren. De thuisploeg kon daar heel weinig tegenover stellen, een verdienstelijke poging van Veselinovic niet te na gesproken.

De tweede helft deed WB wel wat het in het eerste bedrijf vergat, nl. in zijn kansen geloven.
Aanvankelijk zonder groot doelgevaar, maar in een ruim slotkwartier hadden Trickovski, Emond en de alweer goed ingevallen Rowell de winninggoal aan de voet, maar pech en een alerte Köteles dachten er anders over. De bezoekers kwamen er na rust nog nauwelijks uit, maar het was toch Vossen die voor de Limburgers in een spannende eindfase de 0-1 op de kop had. Coosemans die tijdens de wedstrijd te vaak tegen tijdrekken zondigde bracht knap redding. Een terechte puntendeling, maar eigenlijk schiet WB er onvoldoende mee op.

Woensdag wacht de volgende en allerminst te onderschatten opdracht wanneer tweedeklasser Roeselare voor de Beker van Belgiƫ op Schiervelde in de ogen wordt gekeken.
Winnen en doorgaan is het enige wat telt in een bekertornooi, maar voor Waasland-Beveren staat er meer op het spel. Vertrouwen tanken met het oog op de lastige competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag 28 september en dat kan enkel door winst (een ongekend fenomeen voor onze ploeg tot nu toe). Bekerwinst zou inderdaad wel eens een nieuw hoofdstuk kunnen inleiden nu Oumarou weer van de partij is en spelers zoals Rowell en Godemèche hun neus steeds nadrukkelijker aan het fanionvenster steken.