verslag BELOFTEN HALEN 0-2 ACHTERSTAND OP TEGEN GENK.

Bij een jeugdig KRc Genk met heel wat spelers die 1995 en 1996 als geboortejaar hebben, stonden een drietal A-kernspelers in de ploeg waarvan Jordy Croux de meest bekende is. Waasland-Beveren had met een zevental spelers uit de A-kern een pak meer ervaring tussen de lijnen en dat was tegen het nummer 3 van het beloftenklassement geen overbodige luxe.

WB-Genk was een aangename partij die met enkele afstandstrappen letterlijk op gang werd geschoten, maar de beide keepers konden niet in gebreke worden gesteld. In de 25ste minuut sloeg de vlam in de pan wanneer een Genkse speler vanop de linkerflank een voorzet verstuurde die over De Smet ging. Joell draaide zich om met de bedoeling het schot van de aanvaller te blokken, maar hij blokkeerde de trap van de Genkenaar. Strafschop en doelpunt was het logisch gevolg, maar de rode kaart was toch wel een te zwaar verdict. Coach Tim Bavré moest noodgedwongen bijsturen en liet Rowell wat dieper terugzakken. Ook een hoekschop en geharrewar voor doel was WB dichtbij de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de overkant. In de 37ste minuut zette Genk een aanval op over rechts en de voorzet werd in de kleine rechthoek binnen getikt. Kopjes naar beneden, maar het rustsignaal bracht redding.

Waasland-Beveren koos bewust risico´s te nemen bij het ingaan van de tweede helft en de beloning daarvoor liet niet lang op zich wachten. In de 51ste minuut immers pakte Maman uit met een prima doorsteekbal naar Van Den Eynde die alleen voor de doelman beheerst overhoeks afwerkte en de aansluitingstreffer was een feit. Even later kreeg Arne slechts geel na een tackel langs achter. De bezoekers slaagden er niet meer in voor dreiging te zorgen en WB bleef op zoek gaan naar de ondertussen verdiende gelijkmaker en die kwam er ook met amper 5 minuten nog te spelen. Goeie actie van Santos wiens voorzet nog even werd gedevieerd door Maman en aan de tweede paal schitterend door Gilles Pringels in de korte hoek werd gevolleerd. Invallen, een prachtig doelpunt maken dat daarenboven een puntje opleverde, het zal Gilles deugd hebben gedaan. De thuisploeg dacht bijna iets te vroeg de schaapjes op het droge te hebben, want in de slotminuut moest Kenny Steppe nog alles uit de kast halen om in de rechter benedenhoek een bal te halen.

Het bleef dus 2-2 na een zeer degelijke wedstrijd van onze jongens waarin opnieuw vroeg in de partij rood werd getrokken voor een speler van WB, maar op karakter en met goed voetbal en dito goals, werd resultaat geboekt. De volgende opdracht komt er aan volgende week maandag 30 september om 19.30 uur wanneer het Wase gezelschap onder leiding van Tim Bavré op Sclessin wordt verwacht.
Nog meegeven dat omwille van de zwelling het onmogelijk was een definitieve diagnose te stellen van de enkel van Nathan Volckerick die in de vorige wedstrijd geblesseerd was uitgevallen, maar de kine vreest een scheurtje in de ligamenten.

Bij Waasland-Beveren verschenen volgende spelers aan de aftrap :
Kenny Steppe, Timothy Smet, Sam Gijsbrechts, Joell De Smet, Yentl De Rongé, Jonathan Rowell, Alec Luyckx, Christian Santos, Arne Van Den Eynde, Hanan Maman en Robert Demjan.
Bankzitters :
Berent Van Steenlant, Tom Vermeire, Mba Chimezie (in de 60ste minuut ingevallen voor Alec Luyckx), Ruben Stuer, Yannick Cathoir en Giles Pringels (in de 60ste minuut ingevallen voor Robert Demjan).