StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eerste winst kan voor rust en goeie groepsgeest zorgen.
Ga hier vooral niet uit afleiden dat het onrustig is binnen de muren van de Freethiel, maar het uitblijven van de eerste overwinning zorgt zonder twijfel voor oplopende zenuwachtigheid bij de hele entourage. Daarenboven is het mij opgevallen dat een aantal supporters dezelfde bedenking maken over de sfeer binnen de groep en als dat van meerdere mensen komt die dit los van mekaar vaststellen, baart mij dat een beetje zorgen. Zij hebben de indruk (meer dan een indruk is het niet) dat de spelersgroep niet homogeen is, niet voor mekaar door het vuur gaat of noem het onvoldoende aan mekaar hangt. Aan goede wil zal het wel niet ontbreken, maar het komt over alsof het niet klikt in de spelersgroep onderling en dat is toch de verantwoordelijkheid van de trainer. Dirk Geeraerd had een vele malen minder getalenteerde kern, maar hij slaagde er in de betrokkenheid van de nummer 14 of 15 van de speelrskern op peil te houden en dat was zijn grote kracht. Dat er tot nu toe nog geen enkele keer werd gewonnen speelt zeker mee. In een spelersgroep die wint en premies opstrijkt is de sfeer uiteraard optimaler dan waar dat niet gebeurt. Dat die eerste driepunter er dus maar snel komt, want alhoewel de supporters hun bankrekening daar niet beter van wordt, zullen er in die middens ook de nodige gezichten opklaren.

* Weekendoverzicht in een notedop.
YB SK Beveren zit vroeg op het seizoen in een dipje. Van de sterke openingswedstrijd in Haasdonk die weliswaar werd verloren en de overwinning tegen St.-Pauwels die het beste liet verhopen, blijft maar weinig meer over. Vorig weekend werd zwaar met 8-0 verloren in Sinaai en zaterdag jl. was White Boys St.-Niklaas met 0-2 te sterk op de Freethiel. Een iets te onervaren spelersgroep of toch gewoon de logische aanpassingsperiode van een reeksje hoger? In eerste provinciale Antwerpen zit Antonia Zoersel van de Snellie-brothers Beerschot-Wilrijk op de hielen. Antonia won, zonder de geblesseerde Kristof Snelders, met 1-3 in Schriek, terwijl de Kielse Ratten op het veld van Bornem niet verder kwamen dan een brilscore tegen Mariekerke. Knap gedaan van Mariekerke dat wordt getraind door Chris Mampaey.

In derde klasse B wordt het vervelend voor het Berchem van Bart Selleslags dat blijkbaar lijdt aan het Waasland-Beverensyndroom, nl. niet kunnen winnen. Thuis tegen rode lantaarn Diegem is 0-0 te weinig en een teleurstellend resultaat. Wat zouden we graag helpen Bart, maar of Berchem van ons advies beter wordt is zeer de vraag !
In de A-reeks hebben Bornem en Temse een solidariteitspact afgesloten. Samen winnen of samen verliezen en dat laatste was dit weekend het geval. Bornem met 2-1 in Doornik en Temse thuis met 1-3 tegen Gent-Zeehaven. Misschien moet het bestuur van Gent-Zeehaven maar eens gaan praten met Louwagie en friends om hun thuiswedstrijden in de Ghelamco-Arena te spelen zodat er daar ook eens iets te beleven valt.
Leider Oudenaarde met Jonas Van Kerckhoven is geweldig op dreef, want het verpletterde de Boomse Steenbakkers met 1-5. En ook met Sportkring Sint-Niklaas wil het niet meer lukken of moeten we zeggen dat Londerzeel blijft verbazen na 1-2 winst in Nieuwkerken ?
In tweede klasse was Mickaël Seoudi met 2 goals goed bij schot voor Molenbeek-Brussels en dat is altijd prettig weten van een speler die nog onder contract staat bij WB.
Minder fraai was het weekend voor Wesley Vanbelle die met Aalst 3-0 onderuit ging in Lommel en Wesley pakte daarenboven rood.

PVW.