StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB MET EEN LICHTE AFDRUK VAN ROESELARE ZIJN WE AL TEVREDEN.

Als we geen rekening houden met de midweekse bekerwedstrijd in Roeselare, wordt het nu wel de hoogste tijd om werk te maken van de eerste competitiewinst. Alleen met enkele driepunters op korte termijn valt er nog wel iets te maken van dit seizoen. Over wat dan wel ben ik het nog niet eens met mijzelf, want play-off I halen is nooit een doelstelling geweest, maar het vermijden van de plaatsen 15 en 16 vind ik dan weer te gemakkelijk voor een spelersgroep met deze potentie. Wat moet de ambitie wel zijn ? Een seizoen waarin naar boven mag gekeken worden en liefst regelmatig een wedstrijd waar de vonken van afspringen ?

WB-Genk was geen slechte wedstrijd, maar op het slotkwartier na bleef de amusementswaarde voor de Wase supporters voor de zoveelste keer beneden de verwachtingen. Dat de supporters zich met de brilscore konden verzoenen werd grotendeels ingegeven door de naam van de tegenstander, want voor een puntje tegen Genk willen veel fans vooraf tekenen. Die eerste overwinning moet er nu gewoon een keertje komen en wat mij betreft na een rotwedstrijd en met meer geluk dan kunde. Het kan toch niet anders of deze spelersgroep gaat met de week meer en meer twijfelen aan elk detail wat bepalend kan zijn om een wedstrijd te winnen en krijg in dat geval de motor maar eens op het gewenste toerental. Op de bekerwinst in Roeselare viel niks af te dingen, het was zelfs prima, maar helaas hebben we voor morgen niet de minste garantie dat spelniveau en resultaat ook maar in de buurt komen.

KVK maakte in zijn vorige thuiswedstrijd brandhout van de Buffalo´s, maar de knappe 3-0 overwinning kreeg afgelopen weekend in Lierse niet het verwachte verlengstuk. Maar de club van voorzitter Joseph Allijns en trainer Hein Vanhaezebrouck wil dolgraag play-off I spelen en een tweede opeenvolgende uitschuiver is niet in het scenario opgenomen. Thuis is Kortrijk een te vrezen ploeg en de aanvallende weelde met spelers als Ivan Santini, Benito Raman, Elimane Coulibaly, Teddy Chevalier en Stijn De Smet lijkt vooral in het eigen Guldensporenstadion geweldig bij schot en geeft zich pas gewonnen na het laatste fluitsignaal, vraag het Lokeren maar !

Met uitwedstrijden in Charleroi, Lierse en Bergen kreeg Waasland-Beveren tot nu toe uitsluitend tegenstanders voorgeschoteld uit de onderste regionen van de rangschikking en dat leverde spektakelarme matchen op, vanuit Bevers standpunt toch. Daarom ben ik razend benieuwd hoe onze jongens het er zullen van afbrengen nu de tegenstander van een ander/beter caliber is. Tegen de play-off I-kandidaten Gent, Anderlecht, Club Brugge en Genk werd thuis immers goed tot zeer goed weerwerk geboden, maar het resultaat bleef achterwege.

Patrick Van Wesemael.