Aan de rust had de Sporting Telenet-verslaggever het over een bijzonder leuke wedstrijd tussen Kortrijk en Waasland-Beveren en zo dacht ik er ook over, want voor hetzelfde geld stond de thuisploeg halverwege met 4-1 aan de leiding en dan is die tweede helft een maat voor niets. Nu was het zo’n typische wedstrijd waar de ene ploeg kans na kans creëert en de andere aan een schaarse counter voldoende heeft om de score gelijk te trekken.
Het was inderdaad een aangename eerste helft waarin WB goed meevoetbalde, maar helaas misrekende een anders zo secure Coosemans zich ditmaal op een schot van prijsschutter Santini. Even voordien waren de Waaslanders al ontsnapt aan een strafschop, maar het mag ook wel eens een keertje meezitten hé ! Nu ja, meezitten is wat raar uitgedrukt voor een ploeg die een wereldgoal moet incasseren, want dat was het exemplaar dat Coulibaly afleverde echt wel. Tussendoor had Veselinovic die voorlopig het duel van zijn spitsbroeder Demjan in zijn voordeel heeft beslist voor de gelijkmaker gezorgd zodat met een 2-1 ruststand alles mogelijk bleef.

Zo uitstekend de eerste helft was, des te meer de tweede tegenviel. Als Kortrijk nog een keertje gevaarlijk was, kwam dat meestal omdat Waasland-Beveren aanstalten maakte (meer was het niet) het vijandige doel op te zoeken. Verder dan een verdienstelijke inspanning van Oumarou raakten we niet. Enkel in de slotfase van een ontgoochelende tweede helft en toen Glen De Boeck met Demjan en Lebbihi zijn laatste troeven uitspeelde pakte Robert uit met een kopballetje, maar dat was niet meer dan een oprapertje voor de Kortrijkse portier.
In die fase glipte de mannen van Van Haezebrouck enkele keren goed door de mazen van het Beverse net waarin 90 minuten lang behoorlijk grote gaten zaten, maar gelukkig stonden Raman en co iets minder scherp dan tegen de werkgever door wie ze aan Kortrijk worden verhuurd (Gent).

Een redelijke eerste helft, maar een zwaar ontgoochelende tweede, dat is de alweer pijnlijke balans van speeldag 9 voor WB. Uitgesteld eerste overwinning en straf maar waar, de bekerwedstrijd in Roeselare niet meegerekend, heeft onze ploeg tot nu toe nog in geen enkele competitiewedstrijd tweemaal gescoord en nochtans is er met Oumarou een goeie spits bijgekomen. En daar gaan we weer : na de wedstrijd had Glen De Boeck weer heel veel positieve dingen gezien waardoor ik mij afvraag of hij misschien op de Kortrijkse bank naast Hein van Haezebrouck had gezeten. Het is onmogelijk van zijn fouten te leren als men dingen ziet die er niet zijn en wat er wel is over het hoofd ziet. Er moet echt iets gebeuren, want niet iederee lijkt met volle zin op het veld te staan en zoveel kwaliteit hebben we nu ook weer niet dat we met die ingesteldheid resultaat kunnen spelen. Hoe lang is het ondertussen geleden dat er nog een competitiewedstrijd werd gewonnen ? Te lang, veel te lang geleden en daar moet de clubleiding dringend eens bij stilstaan.