StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Als WB-Oostende aan het eind van de week te veel aandacht krijgt is dat een slecht teken.
Voor het eerst dit seizoen staat Waasland-Beveren in de rangschikking op een play-off III–plaats en dat is een dikke tegenvaller. Wanneer men daar na 1 of 2 speeldagen staat geeft dat nog niet meteen aanleiding tot ongerustheid, maar met een derde van de reguliere competitie achter de rug wordt het hoog tijd dat bestuur, spelers en trainers zich eens achter de oren krabben. Zaterdag komt immers Oostende dat dit weekend haasje-over speelde met WB naar de Freethiel en zo vroeg op het seizoen is het al van ¨moeten¨. Na de 1-0 winst tegen Charleroi liet Oostende-coach Vanderbiest in een radio-interview zich al ontvallen dat zijn ploeg in Beveren niks te verliezen heeft en reken maar dat Fred voor de 3 punten naar het Waasland komt, indachtig de ruime bekeroverwinning als tweedeklasser op de Freethiel van een jaar geleden.

Het was zaterdag in Kortrijk niet allemaal kommer en kwel. Nicolas Godemèche debuteerde zeer verdienstelijk in de Jupiler Pro League en zijn niveau kan er door het spelen van wedstrijden alleen maar op vooruitgaan. Knap ook dat Jorn Vermeulen telkens een bijna onberispelijke wedstrijd aflevert op de positie van D´Ulivo. En om eerlijk te zijn, Dalibor Veselinovic is trefzekerder dan ik vooraf van hem had verwacht. Het gelegenheidsduo centraal achterin (Bojovic-Sibum) kan tot nu toe weinig worden verweten, maar zodra Gershon en Belhocine weer fit zijn mogen zij wat mij betreft onmiddellijk in de ploeg. Dat Waasland-Beveren elke wedstrijd zoveel kansen moet toestaan aan de tegenstander en dat terwijl het nauwelijks aanvallende risico´s neemt, blijft voor mij een raadsel, maar ik ben dan ook geen trainer natuurlijk. Als ik weinig op te merken heb over de aanvallers en van mening ben dat de defensie zich redelijk uit de slag trekt, moet het probleem wel op het middenveld zitten. De bemerking die ik daarbij heb is dat De Boeck tijdens de voorbereiding en in de maanden juli en augustus helaas geen beroep kon doen op de geblesseerde Rowell, maar nu Jonathan fysiek opnieuw paraat is, weigert Glen nog altijd gebruik te maken van de diensten van de Engelsman en dat terwijl ons middenveld toch wat ziekjes oogt. Raar, want toen De Boeck op de Freethiel arriveerde snapte hij niet waarom zijn voorganger Dirk Geeraerd een speler met de typisch Engelse vechtersmentaliteit had ontzien. En nu gunt De Boeck diezelfde speler met grote werkkracht en een prima lange bal en dito trap in de benen, slechts sporadisch wat speelminuten.
Het is typisch dat wanneer het minder gaat op spelers wordt geroepen die naast de ploeg staan, maar de tegenvallende resultaten en ons zorgelijk klassement zijn eveneens een streep door de rekening van een jonge gast als Arne Van den Eynde. Dat De Boeck met hem niet aan het seizoen begint is de logica zelve, maar laat ons een punt of 5 meer hebben in de rangschikking en het zou schitterend zijn om die jongen af en toe eens wat JPL-ervaring te laten opdoen. Arne is geen Praet of Thielemans, maar bij Waasland-Beveren liggen de verwachtingen ook anders dan in Anderlecht.

PVW.