StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Overzicht lagere reeksen in een notedop.
YB Beveren heeft zijn draai in derde provinciale voorlopig nog niet echt gevonden. Zondag verloor het, weliswaar nipt, met 1-0 in de Lokerse deelgemeente Doorselaar.
In eerste provinciale Antwerpen liet Antonia (nog altijd zonder Sneldrs) de kans liggen om in het zog van Beerschot-Wilrijk te blijven. Beerschot schudde de kaarten van Kaart flink door mekaar (3-0) en heeft nu 13 op 15. Er nog even aan herinneren dat bij de Kielse Ratten Frank Magerman speelt, want de Dendermondenaar leerde de knepen van het voetbalvak in de Beverse jeugd. Antonia ging voor eigen supporters met 2-3 onderuit tegen Branddonk. In dezelfde reeks won Mariekerke (de enige ploeg die tot nu toe Beerschot punten kon ontfutselen) knap met 0-2 in Herentals.

Het goeie nieuws in derde klasse kwam uit Klein-Brabant en de Kempen.
Bornem blikte FC De Croo (Brakel) in met 3-0 en Berchem scoorde in Oosterzonen de helft van het aantal zonen dat op het veld stond (0-5). Ik weet dat 11 dele door de helft geen 5 is, maar aan de score te zien denk ik dat er geen keeper in de goal stond bij Oosterzonen en dus klopt mijn rekensommetje wel ! Tof dat Bart Selleslags en zijn jongens opnieuw aansluiting krijgen met een drietal ploegen die 2 tot 3 punten meer tellen.
In de reeks van Bornem blijft Oudenaarde op titelkoers. De ploeg van Klein-Brabander Jonas Van Kerckhoven die midweeks voor de beker Club brugge tot het uiterste dwong, was nu met 1-0 te sterk voor Izegem. Ook gehoord op de radio tijdens het bekervoetbal van midden vorige week dat de keeper van Oudenaarde (eigenlijk is hij de tweede doelman) naar de naam Kevin Frans luistert en dat is inderdaad de zoon van de bij KSK Beveren (maar eigenlijk was hij dat overal) gekoesterde Franky Frans.

Nog meegeven dat eerstdaags Rupel Boom de naam van zijn nieuwe trainer bekend zal maken en naar verluidt zijn er 2 kandidaten bij met een Freethielverleden.

* Kalender WB wordt bijgestuurd.
Om de poen is het te doen, zelfs al ergeren de supporters zich groen. De clubs ontvangen een smak tv-gelden, maar zijn alshetware geen baas meer in eigen stadion. Er zijn wederom een aantal wedstrijden van Waasland-Beveren naar een andere datum verplaatst als die welke oorspronkelijk op de kalender werd voorzien.
De wedstrijden tegen Oostende, OHL en Lokeren op respectievelijk 5 oktober, 19 oktober en 26 oktober blijven behouden op dezelfde dag en aanvangsuur.
De match op Standard verschuift van woensdag 30 oktober naar donderdag 31 oktober om 20.30 uur.
De thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge wijzigt van zaterdag 2 november naar zondag 3 november om 20.30 uur.
De uitwedstrijd in Zulte-Waregem wordt op zondag 10 november gespeeld om 20.30 uur in plaats van zaterdag 9 november om 20 uur.
De verplaatsing naar Gent van zaterdag 23 november blijft behouden en zal per bus vanuit Den Belly´s worden bijgewoond.
De bekermatch tegen Lokeren blijft op woensdag 4 december om 20.30 uur, maar de competitiewedstrijd van 7 december in Anderlecht wordt om 18 uur in plaats van 20 uur afgewerkt.

PVW.