verslag BELOFTEN LOPEN TEGEN FORFAITCIJFERS AAN.

Ook Luikse beloften best indrukwekkend.
Wat valt er nog toe te voegen aan sprekende cijfers ? Weinig, maar toch, het had een beetje anders kunnen lopen indien de arbitrage in de Vurige Stede niet voor het tweede opeenvolgende jaar door een fel gekleurde bril was gebeurd.

Met de A-kernspelers Clepkens, Rowell, Chimezie, Maman, Van den Eynde, Lebihi en Emond waren de troepen van Glen De Boeck goed vertegenwoordigd in de beloftenwedstrijd van maandagavond op Sclessin. De mannen van Tim Bavrézijn aan een niet onaardig seizoen bezig, maar ze knopen tot nu toe te dikwijls aan met een vervelende traditie, nl. snel op achterstand komen en rode kaarten pakken en dat was gisteren niet anders. Na amper 3 minuten spelen kopte Timothy Smet een bal ongelukkig weg waardoor een speler van de thuisploeg de bal met de borst kon controleren, aanleggen en in de korte hoek knallen. Nauwelijks 2 minuten later had het 1-1 moeten staan. Een doorsteekpass van Maman bracht Emond alleen voor de keeper, maar het puntertje van Renaud strandde tegen de paal. Op een volgende diepe bal ging Lebihi aan de haal, Faûal lobde van buiten de zestien de bal over de keeper, maar werd door de toestormende doelman tegen de grond gewerkt. Een Standardspeler kon het leder van de doellijn halen, maar de scheidsrechter weigerde de enige juiste sanctie (rood) te nemen. De vrijschop van Van den Eynde werd in de korte hoek goed gepakt door de man die op dat moment onder de douche hoorde te staan. Op het half uur werd Rowell op weg naar diezelfde doelman gezet, maar deze kon de bal veroveren. Of Jonathan in zijn actie de keeper raakte was niet duidelijk, evenmin of hij daarna nog iets verbaals had toegevoegd, maar kort na de eerste gele kaart volgde de tweede en dus rood. De voorbije weken werd enkele keren tegen een numerieke meerderheid goed stand gehouden, maar ditmaal liep het tegen een sterk Standard minder goed af. De 1-0 ruststand had er gezien de opgesomde kansen heel anders kunnen uitzien, maar het lag in de lijn van de verwachtingen dat het een bijzonder moeilijke tweede helft zou worden.

De hervatting van de tweede helft was een kopie van het wedstrijdbegin. Een afstandsschot werd totaal fout ingeschat door Clepkens en de verdubbeling van de score was een feit.
Kopjes naar beneden en vanaf dat moment ging het hard zodat na 90 minuten een zware 5-0 op het scorebord stond. Het spel, de mentaliteit en gedrevenheid bij Waasland-Beveren was niet zoals in de vorige wedstrijden toen met een mannetje minder zelfs een tandje werd bijgestoken, maar indien in de eerste helft de rode kaart bij het juiste kamp was terecht gekomen, had de wedstrijd misschien een ander verloop gekend.

Op maandag 7 oktober om 19.30 uur ontvangt Waasland-Beveren op Puyenbeke OHL.
Nog meegeven dat naast de geblesseerde Nathan Volckerick bij WB ook Joel De Smet ontbrak na een kwalijke val op zijn hand tijdens de training. Gelukkig is hij weer aan de betere (hand) en wie weet volgende week maandag al opnieuw inzetbaar tegen OHL.

Verschenen aan de aftrap tegen Standard :
Clepkens, Timothy Smet, Sam Gijsbrechts, Kassim Doumbia, Yentl De Rongé, Rowell, Chimezie, Arne Van den Eynde, Maman, Lebbihi en Emond.

Vervangingen :
65ste minuut : Timothy Smet door Yannick Cathoir en Yentl De Rongé door Tom Vermeire.
70ste minuut : Sam Gijsbrechts door Ruben Stuer.
Verder op de bank, maar niet ingevallen : Brent Van Steenlant en Gilles Pringels.