StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB WEDSTRIJD VAN DE LAATSTE KANS ?

Naar verluidt viel deze titel eerder deze week in een kranteninterview met Dirk Poppe tussen de regels door te lezen en dan denkt iedereen dat de uren van Glen De Boeck wel eens geteld kunnen zijn indien er zaterdag niet wordt gewonnen van Oostende. Zou kunnen natuurlijk, maar wat mij betreft mogen er dringend ook een aantal spelers opstaan die met aansprekende adelbrieven wellicht een mooie loonbrief hebben afgedwongen, maar daar in de praktijk voorlopig te weinig hebben tegenover gesteld. Ik ben nooit een aanbidder van Glen De Boeck geweest, maar toegegeven, ik was wel blij dat hij bleef en ben er nog altijd van overtuigd dat hij als trainer over voldoende kwaliteiten beschikt om het voetbalwereldje rekening te laten houden met de vereniging Waasland-Beveren. Alleen, het lukt tot nu toe helemaal niet en van het opzet clubs met knikkende knieën naar de Freethiel te zien afzakken is geen sprake. Integendeel, WB past zich te gemakkelijk aan de tegenstander aan en als er een keertje een trainer iets over ons zegt is het in de zin van : ¨Waasland-Beveren heeft als hoofdbekommernis geen doelpunt incasseren.¨ Van dit immago moeten we dringend af, want het is allesbehalve goeie reclame. Ook telkens die klaagzangen van de tegenstander over het niet besproeien van het veld bij thuiswedstrijden, hangen mijn strot uit.
Waarom al die energie stoppen in het intimideren van de tegenstander ? Kunnen we niet beter de capaciteiten van onze eigen spelers in de verf zetten ?
Vergelijkingen zijn zinloos, maar als ik hoor dat Standard vanaf het eerste fluitsignaal met een aantal spelers naar voor spurt en dat zoiets (het lijkt te simpel om waar te zijn) ook resultaat oplevert, ben ik van mening dat een beginoffensief meer vruchten zal afwerpen dan een slotoffensief, want dat komt meestal te laat. Trouwens, in 9 gespeelde competitiewedstrijden kwam WB slechts één keer op voorsprong (eerste match tegen Gent) en werd er een puntje uit de brand gesleept. In de bekermatch op Roeselare werd eveneens snel gescoord met de bekende eindcijfers als gevolg.

Dat er zaterdagavond behoorlijk wat druk op de Beverse ketel zal staan leidt geen twijfel en het is maar de vraag hoe een ploeg die de voorbije weken uiterst moeizaam tot goeie combinaties kwam, daarmee zal omspringen. Ditmaal is de vraag vooraf : hoe doen we het thuis tegen een ploeg die op papier niet beter is dan de onze ? Tegen Gent, Mechelen, Anderlecht, Club Bruggen en Genk kon er nog wel wat begrip gevonden worden voor het zich aanpassen aan de tegenstander, maar dat excuus is uit den boze tegen Oostende. Toch maar opletten, want Oostende pakte uit zijn laatste twee wedstrijden 4 op 6 en heeft naast Berrier nog iets waar we een beetje nijdig om zijn, een overwinning !

Patrick Van Wesemael.