StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kan Franck Berrier vanavond het verschil maken ?
Het antwoord is altijd ja, maar niet enkel tegen Waasland-Beveren.
Het blijft binnenin nog altijd wat knagen als ik weet dat een schitterend voetballler zoals Franck Berrier deze avond in het andere kamp zal te bewonderen zijn. En bewonderen is hier inderdaad het juist gekozen woord, want Berrier is een geweldige voetballer en een speler waarvan men als club de zekerheid heeft dat hij per seizoen meerdere punten pakt.

Toen ik eind juni de eerste geruchten opving dat de Fransman en Zulte-Waregem na interne strubbelingen aan de Gaverbeek wou vertrekken en bijna tegelijkertijd de link met Waasland-Beveren werd gelegd en bevestigd, was ik enerzijds uiteraard aangenaam verrast, maar anderzijds te veel realist om te geloven dat die transfer echt gestalte zou krijgen. Het klinkt immers als muziek in de oren van de supporters wanneer ze in de kranten lezen dat er contacten zijn met iemand als Franck Berrier, maar ook een bestuur oogst schouderklopjes als het met zulke ronkende namen kan uitpakken. Tot mijn stomme verbazing is het niet bij uitpakken gebleven, want naar verluidt hebben Glen De Boeck en Berrier wel degelijk verregaande onderhandelingen gevoerd en zag de Fransman een overgang naar de Freethiel zeker zitten. Het was gewoon een kwestie van tijd, zeg maar van in het geval van Waasland-Beveren bang afwachten of met het verstrijken van de weken ook de vraagprijs van Zulte-Waregem zou zakken en tegelijkertijd ook hopen dat er geen meer kapitaalkrachtige kapers op de kust zouden verschijnen.

Maar de weken verstreken en als club mag en kan men niet bij de pakken blijven zitten en toen heel onverwachts Milos Maric uit de hoge hoed werd getoverd, had ik snel begrepen dat diens komst de definitieve aftocht betekende van het spoor Berrier. Eerlijk, ik was en ben nog altijd overtuigd dat Maric naar WB-normen een goeie transfer is en omdat ik even overtuigd was dat het verhaal Berrier te mooi om waar te zijn was, vond ik het al bij al geen kwaad alternatief. Het is te kort door de bocht om op een moment dat Milos Maric nog niet heeft gebracht wat hij bij Gent, Bochum, Lierse en tijdens invalsbeurten bij Lokeren liet zien, nu reeds te spreken van een mislukte transfer, maar dat het bijzonder spijtig is dat Franck uiteindelijk naar, zoals het er nu naar uitziet, een concurrent is getrokken, dat knaagt.

Tot slot twee bedenkingen bij deze hele zaak : dat Berrier een ploeg als Oostende of WB verkiest boven het Europees voetballend ZW dat ongetwijfeld ook in de JPL weer een rol van betekenis gaat spelen, heb ik nooit begrepen. Natuurlijk heeft dit allemaal met centen te maken, maar een voetballer met zijn kwaliteiten die er nog 30 moet worden en al in een zeer goeie ploeg zit, dat die in ruil voor het zogenaamde patronschap zoveel opgeeft, blijft voor mij een raadsel.
En last but not least, ik heb Waregem-coach Dury op de radio horen verklaren dat Oostende een zeer zware financiële inspanning heeft gedaan om Berrier naar het Albertparkstadion te halen. Als iemand die bij Zulte-Waregem geen hongerloontje zal verdiend hebben zich op dat vlak nog kan verbeteren bij de kustploeg, vrees ik dat hij al bij al onbetaalbaar zou geweest zijn voor Waasland-Beveren.
Trouwens, het is een publiek geheim dat Marc Coucke diep in de geldbeugel heeft getast om naast Berrier ook Canesin en Jordan Lukaku te mobliseren om het reddingsplan van Oostende grotere slaagkansen te geven. Misschien moeten we in de toekmst maar eens goed nadenken om bij de gevoerde transferpolitiek de kwaliteit te laten primeren op de kwantiteit.

PVW.