StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Weekendoverzicht lagere reeksen in een notedop.
In derde provinciale E Oost-Vlaanderen raakt YB Beveren voorlopig niet n het gewenste ritme. Na de 1-2 thuisnederlaag tegen Waasmunster blijft het met 3 punten onder de verwachtingen en doen enkel Tielrode en Melsele B minder slecht. Bovenaan heeft HRS Haasdonk de koppositie van Gerda overgenomen, maar een vijftal ploegen staan op een zakdoek bij mekaar zodat het competitieverloop boeiend belooft te worden.
In eerste provinciale Antwerpen hield Mariekerke nu ook Antonia Zoersel met 0-0 in bedwang. Eerder hadden de Klein-Brabanders tot nu toe als enige ploeg punten kunnen ontfutselen van Beerschot-Wilrijk dat op zijn elan blijft doorgaan en dit weekend met 0-1 de baas bleef over Gr Katelijne.
In derde klasse B doet Berchem ons van de ene verrassing in de andere tuimelen. Midweeks werd de achterstallige match tegen Kelmis met 5-1 gewonnen, maar zondag verloren de mannen van Bart Selleslags met onwaarschijnlijke 0-6 cijfers tegen Patro Eisden. Een ding staat vast : sinds een tweetal weken krijgen de supporters van Berchem waar voor hun geld op voorwaarde dat ze af en toe eens meegaan op verplaatsing.
In de A-reeks wijzigt er aan de top weinig. Oudenaarde kwam in Doornik niet verder dan een brilscore, maar omdat Aat met 1-0 verloor in Brakel blijft de schade voor Oudenaarde beperkt. Maar er is ondertussen een derde hond in het spel die zich steeds nadrukkelijker meldt voor het bekende been. Na een 0-2 overwinning in Gent-Zeehaven heeft Londerzeel zich knap tussen Oudenaarde en Aat op de tweede plaats genesteld. Ik moet ons bestuurslid Walter Van Doren toch eens op scouting sturen in zijn achtertuin om te zien of er bij het gepromoveerde Londerzeel iets bruikbaars zit voor WB ! Of moet ik juist vrezen dat Londerzeel aan de winterstop bij ons wat komt shoppen ?
Sint-Niklaas haalde flink uit en toch wel tegen Bornem zeker (4-1). Ik durf niet meer buiten komen op mijn werk. Temse met o.a. Kristof Lardenoit en Sidy Ceesay gingen kort bij de Schelde in de boot tegen Koksijde en die voer met 2-4 richting kust.

PVW.