verslag LEKKER POTJE VOETBAL MET EEN KNIPOOG NAAR DE LEUVENSE KEEPER.

Beloften nemen pas afstand van OHL na rust.
In een aangename wedstrijd hebben de beloften van Waasland-Beveren maandagavond pas in de tweede helft afstand kunnen nemen van een jeugdig en bij momenten aantrekkelik voetballend OHL dat met Raymaekers en Karuru slechts 2 spelers uit de A-kern in zijn rangen telde.
Er waren nauwelijks 5 minuten gespeeld en de 1-0 stond al op de bordjes. Een hoekschop van Arne werd met toestemming van de Leuvense portier door Emond binnen gekopt. De wedstrijd verliep evenwichtig en na 21 minuten werd dat ook in de stand zo uitgedrukt. Lang konden de bezoekers van de gelijkmaker niet genieten, want 3 minuten later verraste Maman met een afstandsschot de keeper van OHL op zijn Copa´s. In de 36ste minuut kwamen de Vlaams-Brabanders wederom langszij met een terecht toegekende strafschop na foutief ingrijpen van Sam Gijsbrechts zodat de 22 acteurs met een billijke 2-2 aan de thee mochten.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd een genietbaar kijkstuk en net zoals in de beginfase van de match kwam WB via een hoekschop terug op voorsprong. Ditmaal was het mede-uitblinker Doumbia die met een kopbal in de 55ste minuut de flaterende doelman van OHL te grazen mocht nemen. En nog gaf Leuven zich niet gewonnen, want tot tweemaal toe had Steppe een prima redding in huis om de 3-3 te verhinderen. In de 82ste minuut viel de beslissing toen Emond de 4-2 in geschenkverpakking van een bezoekende verdediger kreeg aangeboden. OHL speelde twee maanden te vroeg Sinterklaas, maar de verdienste van de Wase beloften bestond er in de cadeautjes keurig uit te pakken.
Naast Kassim Doumbia kon ook Ruben Stuer terugblikken op een zeer degelijke wedstrijd en was Steppe attent op de momenten dat het warm werd in zijn buurt.

Volgende week woensdag 16 oktober spelen de beloften van Tim Bavré bekervoetbal.
In dit pas opgericht U21 bekertornooi komt om 19.30 uur Gent naar Puyenbeke.
De volgende opdracht in competitieverband wacht op maandag 21 oktober.
Nog meegeven dat de blessures van Joell De Smet (hand) en Nathan Volckerick (aductoren) gunstig evolueren. Joell is wellicht inzetbaar voor de bekermatch tegen Gent, maar op de rentree van Nathan is het waarschijnlijk nog een paar weken wachten.