StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Die tweede, even knap als fantastisch.
Een veelbelovende titel en toch gaat het maar gewoon over de bevrijdende 2-0 tegen Oostende.
Een pareltje was het van Sterckx en alhoewel René tot nu toe door omstandigheden bij de supporters nog een groot vraagteken was, gun je die man zo´n prachtig en belangrijk doelpunt van harte omwille van zijn overvloed aan blessures die zeker een invloed hebben gehad op de ontwikkeling van zijn carrière. René Sterckx doorliep de jeugdreeksen bij Anderlecht, maar ik leerde zijn naam kennen toen hij een paar jaar geleden bij Zulte-Waregem als o​pkomend talent gehuurd bij de Brusselaars door Francky Dury regelmatig in de ploeg werd gedropt. En in de gratie vallen van Dury, dat is uiteraard wel een referentie. Zonder de details van zijn terugkeer naar het Vandenstockstadion te kennen, vermoed ik dat die alles te maken had met zijn veelvuldig geblesseerd zijn. Dikwijls belanden dat soort spelers in een visieuze cirkel, want na een blessure willen zij kost wat kost snel weer aansluiten, nemen daarbij soms risico´s en dat is een begrijpelijke, maar zelden gelukkige keuze. Maar naast de schoonheid van het doelpunt van Sterckx was er ook dat fantastisch gevoel nog eens een tweeddoelpuntenkloof te mogen koesteren en dat was geleden zeggen en schrijven van 9 maart toen op de 29ste speeldag Beerschot op de Freethiel met 3-2 verloor, maar na de rust een 3-1 werd bijeengevoetbald middels goals van Badash, Remacle en Stijn De Smet. In die match moest wel een vroeg doelpunt van Raman worden opgehaald. In het slot van de wedstrijd zorgde Losada voor de aansluitingstreffer, maar we hadden toch even kunnen genieten van 2 goals voorsprong. Scoren en een haast zeker gevoel van winst, het geeft een supporter vleugels. Het JPL-circus maakt dit weekend plaats voor interlandvoetbal, maar daarna is het weer pure ernst met de volgende keldertopper in Den Dreef. En om positief af te sluiten : van zijn laatste 3 wedstrijden (ditmaal tel ik er graag de bekermatch in Roeselare bij) heeft Waasland-Beveren er 2 gewonnen en als het tegen dat gemiddelde doorgaat zit er misschien nog een feestje in op het einde van het seizoen.

* Dat verdomde Kortrijk toch !
Een vergelijkbaar resultaat halen tegen Kortrijk als Anderlecht, is het dezer dagen nog wel een referentie ? De Johnny boys konden zelfs niet tegen Kortrijk wat WB wel lukte: een goal maken.
Na die volgens kenners (en daar was ook Brommie bij) grootse wedstrijd tegen Olympiakos was heel Anderlecht overtuigd dat zij het Kortrijkse varkentje wel eens flink zouden wassen, maar dat was buiten de Guldensporenjongens gerekend. Hoe zou het er overigens tijdens de voorbespreking van de wedstrijd in de Anderlechtse kleedkamer aan toegegaan zijn ? Heel losjes denk ik ! Ik gok dat John Brom het als volgt heeft aangepakt : ¨Kortrijk is een makkie gasten, want ze hadden maar een goaltje overschot tegen Beveren. En wat kan er ons gebeuren na die wereldpartij tegen Olympiakos ? Wel 15 kansen bijeengevoetbald en maar 3 goals tegen, geweldig toch ! Met de helft van die kansen en slechts eentje binnen zit het wel snor. Kent eigenlijk iemand die jongens vooraan bij Kortrijk ? Santini, Raman, Coulibaly, het zegt mij niks.¨ Zou zelfverzekerde John zijn koorknapen op die manier hebben toegesproken ? Misschien waren ze hun veld wel vergeten te sproeien !
Tot slot : ik hoor Frank Raes in Extra Time telkens beweren dat de studiogasten enkele weken op voorhand worden gevraagd of zij aanwezig kunnen zijn. Zou die ouwe rakker Raes zoveel intuïtie hebben dat hij de malaise bij Anderlecht zag aankomen, want gisterenavond was Herman Van Holsbeeck ¨toevallig¨ studiogast. Of zou het iets te maekn hebben dat Anderlecht en de Reyerslaan niet zover van mekaar liggen en dus beperkte kilometervergoeding voor de VRT.

PVW.