StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wisselende successen voor de Ivorianen.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik aandacht bestede aan het wel en wee van onze Ivoriaanse vrienden. Laat ik met het minder goeie nieuws beginnen. Barry Boubacar Copa zit met Lokeren in een dipje, want zowel tegen Zulte-Waregem als tegen Charleroi ging hij zwaar in de fout, zeg maar blunderde hij voor iemand met zijn staat van dienst. Kan natuurlijk gebeuren, want de gevolgen voor een doelman die mistast zijn vaak fataal. Misschien soliciteert hij weer voor een job op de Freethiel, want toen hij 5 jaar geleden tijdens de levensbelangrijke wedstrijd om degradatie te ontlopen op de laatste speeldag in Sint-Truiden niet vrijuit ging bij een aantal Limburgse goals en na affluiten huilend als een hoopje elende op de grasmat lag, hadden sommige supporters hierbij hun bedenkngen. Zij waren ervan overtuigd dat Copa toen al had getekend bij Lokeren en niet tot het uiterste was gegaan toen de ballen op Staaien hem om de oren vlogen. Ik heb zulke beschuldigingen altijd betreurd omdat ik de mening ben toegedaan dat een ambitieus sportman zich nooit kan verzoenen met een vernedering. Verhaaltjes alsof Copa niet naar tweede klasse wilde omwille van zijn belangen bij de nationale ploeg van ivoorkust hebben steeds weinig indruk op mij gemaakt, want SK Beveren heeft in zijn verleden zelden of nooit spelers tegen gehouden die zich konden verbeteren.
Als ik de redenering van diezelfde mensen nu moet volgen is Copa dus weer op zoek naar een andere club !

In het tussenseizoen verhuisde Gervinho van Arsenal naar Roma en de zin van die overgang begreep ik niet zo goed. Akkoord, Arsenal is geen onverdeeld succes geweest, zeg gerust dat hij daar onder de verwachtingen is gebleven, maar om dan voor de Italiaanse competitie te kiezen, dat leek mij evenmin verstandig. Maar wat blijkt : bij Roma is Gervinho weer helemaal open gebloeid en daar zal de hereniging met zij vroegere coach Rudy Garcia niet vreemd aan zijn. Roma totaliseert het maximum van de punten en Gervinho scoorde al viermaal en vormt met legende Totti een levensgevaarlijk duo.
Bij Manchester City is er maar een man die altijd paraat is, zelden of nooit geblesseerd is en steeds weer op niveau presteert. Week na week wordt Yaya Touré bij de uitblinkers genoemd, scoort hij of heeft hij een voetje in het doelpunt van een ploegmaat. Wat een klasbak ! Broer Coolo is ondertussen wel vertrokken naar Liverpool waar hij vaste man is in de defensie en dus nauw samenwerkt met Simon Mignolet. Zijn transfer lijkt een schot in de roos, want voor het eerst in jaren staan de Reds weer bovenin en doen ze wellicht mee voor de prijzen.

Maar ook Boka (Stuttgart), Eboué (Galatasaray) en Ndri Romaric (opnieuw in Frankrijk) zijn bij hun club vaste waarden.

PVW.