StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* OHL-WB zaterdag op tv in ons lokaal
Volgende week zaterdag 19 oktober om 20 uur wordt Waasland-Beveren aan Den Dreef verwacht in Leuven voor een levensbelangrijke wedstrijd tegen de mannen van Ronny Van Geneugden. Winst in Leuven zou het gewonnen vertrouwen tegen Oostende een nieuwe boost geven, maar bij verlies is alles weer te herbeginnen en zal de druk op de ketel tegen Lokeren opnieuw toenemen. Kortom, een bijzonder interessante match en die gaan wij hopelijk met heel wat supporters volgen in ons lokaal Café Den Belly’s. Allen present en als het niet te veel gevraagd is, graag een mailtje sturen wie van plan is om te komen zodat ik nog wat lidkaarten kan meebrengen van mensen die reeds betaald hebben.
Allen present gasten !

* Proficiat Rode Duivels.
Vrijdagavond waren we in ons lokaal getuige van kwalificatie van de Rode Duivels voor het WK in Brazilië volgend jaar. Knappe prestatie van Marc Wilmots en zijn jonge veulens, want wie al 25 op 27 pakt en kans maakt op 28 op 30, is de verdiende groepswinnaar. Die wiskundige zekerheid van Brazilië kwam er vrijdagavond na de 1-2 winst in Kroatië, maar Leekens was daar blijkbaar al een jaar of 2 van overtuigd als (naar zijn zeggen toch) de legger van de fundamenten van deze succesformatie. Velen zulle vanaf nu niets aan het toeval overlaten om hun deeltje van het succes op te eisen, maar wat mij betreft is Marc Wilmots voornaamste bezieler van dit sprookje waarvan de laatste bladzijde hopelijk nog lang niet geschreven is. Sympahtieke gast die Wilmots, boerenzoon die tracht zich in onze drie landstalen verstaanbaar te maken en daardoor als een soort symbool van een onverdeeld België hoog scoort. Hopelijk slaagt hij er in bij de KBVB voldoende bekwame mensen bijeen te sprokkelen om zich goed te laten omringen voor de moeilijke periode die volgt. Want laat ons beseffen dat nu pas de kwalificatie tot een goed einde werd gebracht, maar dat het grote werk er pas volgend jaar aankomt. En te oordelen aan het klassement in onze groep was kwalificatie een makkie, maar met alle respect voor Kroatië, Servië enz., in Brazilië zullen de meeste tegenstanders waarschijnlijk van een beter niveau zijn, zelfs al is ons landje reekshoofd bij de loting op 6 december aanstaande. Daarenboven worden de Rode Duivels straks her en der getipt als gevaarlijke outsider voor een mooie plaats aan het einde van het tornooi en met die loodzware druk kunne omgaan als jonge groep is geen evidentie. Maar Wilmotske zorgt wel dat iedereen met de voetjes op de grond blijft en hij heeft daarbij het niet te onderschatten voordeel over een onuitputtelijke selectie te beschikken. Geweldig toch !

Een beetje in de schaduw van de Rode Duivels, maar zeker even knap is de 0-1 winst van de Belgische beloften in Noord-Ierland. En deugddoend voor Waasland-Beveren is dat Colin Coosemans opnieuw onder de lat stond bij onze jonge landgenoten. Het zal hem deugd doen zijn tweede opeenvolgende wedstrijd (thuis Oostende en met de beloften in Noord)-Ierland) telkens zijn netten ongeschonden te hebben gehouden. Zou hij daar in Noord-Ierland ook vanaf de eerste minuut geprobeerd hebben tijd te winnen ?

PVW.