StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Morgen bekeren onze beloften tegen Gent.
Woensdag 16 oktober om 19.30 uur nemen de beloften van Tim Bavré het in een nieuw opgerichte bekercompetitie voor spelers onder de 21 jaar het op tegen Gent. De wedstrijd gaat door op Puyenbeke en is een absolute aanrader. In de openingsmatch van de beloftecompetitie dit seizoen stonden beide teams in Gent al een keertje tegenover mekaar en dat was, alhoewel de competitie niet eens halverwege is, zeer waarschijnlijk de meest spectaculaire wedstrijd van het seizoen. Onze beloften stonden na amper 5 minuten met een mannetje minder en ook 1-0 achter door een strafschop. Aan de rust was het 2-0 en die score werd kort na de pauze verder uitgediept tot 3-0. In een onwaarschijnlijk ruim slotkwartier kwamen de doublures van Waasland-Beveren nog terug tot 3-3. Als dat geen garantie is voor een lekkere pot voetbal morgenavond weet ik het niet meer. Verslag van deze bekerpartij volgt donderdag.

* België-Ivoorkust op 5 maart 2014.
Wat een droomaffiche ? Al jaren loop ik met de gedachten rond om zo’n match naar de Freethiel te brengen, maar hoe begin je daaraan ? Die Rode Duivels vervangen we wel door Waasland-Beveren, maar ik vrees dat er helaas een zwaar prijskaartje vast hangt aan een duel met Ivoorkust. Trouwens, ik denk dat al de Ivorianen met een Freethielverleden het zelf fantastisch zouden vinden om met zijn allen nog eens op de Freethiel te mogen voetballen.
Deze wedstrijd mag echt niet onopgemerkt voorbijgaan. Laat de ideeën maar komen KSKB’ers ?

* Hopelijk is de kwaliteit van de match in Leuven op niveau van het etentje in ’t Korennaer.
Op de website van WB las ik dat de voltallige spelerskern, technische en medische staf (en dat geloof ik graag) vorige week donderdagavond present waren op een etentje in restaurant ’t Korennaer in Nieuwkerken en dat voor een kennismakingsavond met een achttal nieuwe aandeelhouders. Dergelijke initiatieven genieten mijn goedkeuring omdat ze meestal een positieve invloed hebben op de groepssfeer, maar ik hoop wel dat het spelniveau zaterdag tegen OHL van hetzelfde kaliber zal zijn als de kwaliteit van het diner in ’t Korennaer, want dat mag er zijn.

* Het weekendvoetbal in een notendop.
In derde provinciale E Oost-Vlaanderen kreeg YB Beveren een onverwachts weekje bezinning omdat de uitwedstrijd in Wachtebeke vanwege veiligheidsredenen werd afgelast. Gelukkig werd er vooraf goed gecommuniceerd zodat er geen nodeloze verplaatsing werd gemaakt door de supporters van YB en dus een confrontatie met Lokerse en supporters van NAC Breda uitbleef, want dat was blijkbaar de aanleiding van de afgelasting. Haasdonk blijft ondertussen de koppositie aanvoeren, Gerda Sint-Niklaas is wat teruggevallen na een blitzstart, maar Heikant en Waasmunster zitten Haasdonk op de hielen.
In eerste provinciale Antwerpen blijft de Beerschottrein op kruissnelheid verder denderen. Op het Kiel werd Berg en Dal met 4-0 nog wat verder in het dal geduwd. Antonia Zoersel van de Snellie-brothers gaf tegen Kaart zijn beste troeven uit handen en verloor met 1-4. Mariekerke deed bij rode lantaarn Arendonk het licht nog wat verder uit (0-3).
In derde klasse B ging Berchem zaterdagavond met 3-2 nipt onderuit bij de vergane glorie La Louvière. Bart Selleslags zag met 2 opeenvolgende overwinningen zijn ploeg heel even opleven, maar krijgt deze week toch weer het nodige oplapwerk te verrichten.
In de A-reeks was er de Scheldederby tussen Bornem en Temse en die kende geen geheimen. De 2 ploegen waren dit seizoen bijna elke speeldag solidair met mekaar : samen winnen en samen verliezen. Het laat zich raden hoe het zondagnamiddag afliep ? Het bleef zoals het begon, 0-0. Dat ze solidair zijn, tot daar aan toe, maar ze hadden ook eens aan de supporters mogen denken en het bij 2-2 of 3-3 houden. Leider Oudenaarde kwam thuis niet verder dan 2-2 tegen Brakel en een leuk duel dat zeker door ons bestuurslid Walter Van doren uit Londerzeel en zijn collega’s op het werk in Mechelen vooraf uitvoerig aan bod kwam (Rc Mechelen-Londerzeel) eindigde op 2-1. Aat (met Dissa en Cousin als ze niet gekwetst of geschorst waren) toonde zich de betere van Sportkring Sint-Niklaas met 2-1.
In tweede klasse was onze gewezen peter Wesley Vanbelle vanop de stip succesvol waardoor Aalst en St.-Truiden met 1-1 mekaar in evenwicht hielden.

PVW.