verslag BELOFTEN UIT BEKERTORNOOI GEKNIKKER DOOR KAA GENT.

Woensdagavond werkte Waasland-Beveren op Puyenbeke tegen Gent zijn wedstrijd af in de tweede ronde van het nieuw opgerichte bekertornooi tussen de eerste- en tweedeklassers voor spelers onder de 21. In de eerste ronde waren onze doublures vlot voorbij Dessel Sport geraakt, maar ditmaal struikelde het nipt over de jonge Buffalo´s.

De wedstrijd verliep evenwichtig, maar de eerste grote kansen waren voor de bezoekers die tot tweemaal toe gevaarlijk konden dreigen via hun sterke spits, maar diens eerste poging belandde naast en de tweede kon door een prima keepende Brent Van Steenlant ten koste van een hoekschop onschadelijk worden gemaakt. Waasland-Beveren kon daar enkel een paar ongevaarlijke schotjes van Simon Spangenberg tegenover zetten. De A-kernspelers die speelgerechtigd waren, Arne Van Den Eynde en Alec Luyckx (laatstgenoemde keerde terug uit blessure) konden helaas voor de thuisploeg onvoldoende hun stempel drukken. In een eerste helft zonder veel geschiedenis was de 0-0 ruststand dan ook een logische tussenbalans.

Na rust bleef Gilles Pringels die wat last ondervond in de kleedkamer en Ennes Vuran kwam hem vervangen. WB maakte in de tweede helft een iets gretiger indruk, maar het doelpunt viel in het voordeel van Gent. Er waren 55 minuten gespeeld toen de bezoekers een twijfelachtige vrijschop mochten nemen en die werd heel fraai in de winkelhaak gekruld. In de 60ste minuut werd Alec Luyckx naar de kant gehaald en zijn vervanger Yunes De Witte kende een sterke invalsbeurt en was tot driemaal toe dichtbij de gelijkmaker. Een poging voorlangs, eentje naast en een prima redding van de Gentse sluitpost hadden een beter lot verdiend. In het slotkwartier nam Tim Barvé risico´s door meer druk naar voor te zetten en Cathoir te slachtofferen voor Tom Vermeire. Bij een corner waren Joell en Sam wederom dichtbij de 1-1, maar Gent loerde op de counter en had in die fase evengoed de wedstrijd op slot kunnen gooien. Een puntendeling had met wat meer opportunisme mogelijk geweest, maar voor hetzelfde geld hadden de Gentenaars al in het eerste bedrijf op rozen gezeten.
Geen onaardige partij van onze beloften, maar in het spel van beide teams zat net een tikkeltje te veel afval om van een goeie match te spreken. Weg beker voor de beloften en vanaf nu de volledige focus op de competitie.

Voor Waasland-Beveren kwamen aan de aftrap :
Brent Van Steenlant, Timothy Smet, Sam Gijsbrechts, Joell DE Smet, Yentl De Rongé, Yannick Cathoir, Ruben Stuer, Arne Van Den Eynde, Alec Luyckx, Simon Spangenberg en Gilles Pringels.
Verder op de bank, maar niet ingevallen :
Lennert De Wilde (doelman U19), Niels De Pauw, Samy Benson en Mathias Coekaerts.