StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg MET HET MES TUSSEN DE TANDEN.

Geen van beiden kan zich verzoenen met een puntendeling.
Dat is althans de uitgangstheorie vooraf, maar of die strookt met de realiteit na 90 minuten zullen we zaterdagavond pas weten.

Na het verlies van OHL in Brugge en de winst van WB tegen Oostende, sprong Waasland-Beveren in de rangschikking over de Leuvenaren, maar het verschil bedraagt slechts één schamel puntje. Met respectievelijk 8 en 7 punten na 10 wedstrijden hadden beide entourages vooraf ongetwijfeld iets hoger begroot, maar bijstellen van de ambitie zit er voorlopig zowel voor OHL als bij WB niet in. In de twee kampen leeft de overtuiging dat het beste nog moet komen en dat het klassement over een paar weken er een stuk rustgevender kan uitzien.

Van vorig seizoen herinner ik mij dat OHL op een gegeven moment in sportief slechte papieren aan het geraken was, maar toen volgde heel onverwachts een knap serietje waardoor OH Leuven bijna moeiteloos naar 36 punten spurtte goed voor een tiende plaats in de rangschikking. Het viel mij toen op dat de Leuvense clubleiding in die moeilijke periode (ondanks weinig ervaring in de Jupiler Pro League) bijzonder koel bleef en het volste vertrouwen hield in de altijd rustige Ronny Van Geneugden. Dat daarna alles weer netjes in de juiste plooien viel bij OHL is zonder twijfel een leerzame les geweest voor het bestuur van de Vlaams-Brabanders en wellicht ook nu de voornaamste rede waarom op en rond Den Dreef geen paniek te bespeuren valt.

Het interlandvoetbal en het als gevolg daarvan vrij weekend voor de eersteklassers, kwam zeer gelegen in het Waasland. Even genieten van de eerste seizoensoverwinning tegen oostende zal er zeker bij geweest zijn, maar met 10 speeldagen achter de rug is er intern waarschijnlijk geëvalueerd. Een eerste stormpje is met die driepunter tegen Oostende vrij geruisloos over gewaaid, maar in Leuven mag er zaterdag liefst niet worden verloren of er steekt opnieuw gemor de kop op. Het omgekeerde scenario daarentegen zou wel eens een veelbelovende periode kunnen inluiden, want met dit materiaal kan WB van alle ploegen die in aanmerking komen voor play- off II punten pakken.
Het enige waar ik zaterdag een beetje voor vrees is omdat de belangen wederzijds groot zijn, daardoor de klemtoon zal komen te liggen op het verhinderen van doelpunten in plaats van er te maken. In dat geval zou een puntendeling WB beter uitkomen dan OHL, maar laat ons hopen dat ik mij grandioos vergis. In ieder geval : de confrontaties tussen OHL en WB waren voor de fusieploeg uit het Waasland nog niet zo succesvol, maar de uitdaging aan tradities bestaat er in voor de meest ongelukkige om er mee te breken. Laat ons hopen dat we deze wedstrijd later op het seizoen zullen herinneren als de match van het positief keerpunt.

Patrick Van Wesemael.