StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Geweldig gedaan Greg !
Zou het een toeval zijn dat Greg Van Avermaet donderdagavond de trofee van Flandrien van het jaar uit handen van bondscoach Marc Wilmots mocht ontvangen ? We kunnen het niet genoeg herhalen dat Greg een wonderbaarlijke sportcarrière beleeft en aanvankelijk was voortbestemd voor het voetbal en dat nog wel bij KSK Beveren. En niet zomaar een meeloper die voor het amusement in de jeugdreeksen wat balletjes probeerde tegen te houden. Nee hoor, Greg had keeperstalent. Geen Jean-Marie of Filip De Wilde, maar ik denk dat indien Greg in het voetbalwereldje was gebleven, hij niet moest onder doen voor iemand als Davino Verhulst die omstreeks dezelfde periode op de Freethiel rondliep. Greg bracht het tot één cap in het fanion van KSKB en als mijn geheugen mij niet in de steek laat was dat een vriendschappelijke ontmoeting in en tegen Temse.

Waarom Van Avermaet uiteindelijk de stap naar het wielrennen zetten valt te verklaren omdat hij met zijn voetballen eigenlijk de vreemde eend in de familiebijt was, want vader, grootvader en later ook schoonbroer Glen Dhollander waren met de wielersport vergroeid en dat bruisende en energieke lichaam van Greg kwam gewoon te weinig aan bod bij KSK Beveren.

Dat de 28-jarige Van Avermaet nu al voor de tweede keer in zijn wielercarrière de troffee van Flandrien van het jaar in ontvangst mag nemen is toch een fantastische prestatie. Greg zal nooit een geboren winnaar worden, want het afmaken op het hoogste niveau gebeurt voorlopig te vaak net niet. Maar hij verzamelt zijn ereplaatsen wel telkens in de grote koersen en daarin is hij tevens de koning van de regelmaat. Het is op basis van die regelmaat dat hem door zijn collega´s nu al voor de tweede keer (de eerste keer was in 2008) deze schitterende onderscheiding wordt gegund en op de erelijst iemand als Tom Boonen mag opvolgen. Dikke proficiat Greg en je hebt mij onlangs nog toevertrouwd zeker nog eens naar de Freethiel af te zakken tijdens een thuiswedstrijd. Van harte welkom !

* Is er een kans dat Coosemans ploegmaat wordt van Gervinho ?
Het verbaasde mij toch een beetje dat deze week in een krant stond dat Colin Coosemans op het verlanglijstje stond van de huidige leider in de Serie A, AS roma dat hem al langer zou volgen. Het uitlekken van deze blijvende interesse van de Italianen voor Co is ongetwijfeld een bijkomende vertrouwensboost nadat hij de voorbije weken zijn plaats als titularis bij de jonge Rode Duivels vertaald zag in een aantal nieuwe caps. Indien dit nieuws meer zou zijn dan enkele op niets berustende geruchten die typisch zijn aan het voetbalwereldje, zou Co best eens ploegmaat kunnen worden van "onze" Gervinho die de harten van de Roma-supporters op enkele maanden tijd aan het veroveren is.

* Nieuws van het jongerenfront.
Ilias, het oudste zoontje van Bart Selleslags en Selma, heeft woensdag met de Bornemse U6 zijn eerste voetbalervaring op de Freethiel opgedaan. In de Fun Cup mocht hij al meteen aantreden tegen Anderlecht en Waasland-Beveren en vervolgens ook regionale derby´s tegen Temse, hamme en Cappellen. Winst of verlies zijn hier nog ondergeschikt aan amusement en elk doelpunt wordt er met levensechte blijdschap onthaald.
Jarne Flies, jongste zoontje van Thierry Flies, won met Anderlecht het U7-tornooi en Jarne werd gekroond tot beste speler van het tornooi. Proficiat Jarne !

PVW.