StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag VAN GENEUGDEN TACTISCH STERKER DAN DE BOECK.

In een genietbare en evenwichttige eerste helft kwam de eerste dreiging van Oumarou, maar de thuisploeg nam meteen daarna over en voetbalde binnen het kwartier 3 goeie kansen bij mekaar. Kort voor het afsluiten van het openingskwartier viel de op dat moment logische 1-0, al kreeg doelpuntenmaker Ruytinx wel bijzonder veel vrijheid bij de afwerking.
In plaats van door te gaan op zijn elan, was het Waasland-Beveren dat het laken volledig naar zich toe trok met prima kansen voor Veselinovic en Trickovski, maar de verdiende gelijkmaker kwam er met weliswaar de nodige meeval. Een vrijschop vanop 30 meter van Maric werd nog afgeweken door een Leuvenaar en met 33 minuten op de klok was alles weer te herdoen. De Waaslanders hadden de smaak te pakken en OHL leek toch wat aangeslagen zodat de 1-2 meer in de lucht hing dan de 2-1, maar uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een billijke 1-1.

OHL-coach Van Geneugden was duidelijk niet tevreden met die tussenstand halverwege en wisselde Buysens voor Bandalovski. De thuisploeg begon opnieuw met een verschroeiend offensief, maar het was toch sneu voor De Boeck en co dat de 2-1 een eigen doelpunt was van een verder overigens secuur spelende Bojovic. De beslissende 3-1 van alweer Ruytinx (zou men die in de tactische bespreking over het hoofd hebben gezien) viel kort daarna, maar op basis van onze zeer degelijke eerste helft en met nog een half uur te spelen, geloofden heel wat supporters dat het doek niet was gevallen. De ingreep van Ronny van Geneugden was er echter verantwoordelijk voor dat WB totaal niet meer in zijn spel raakte waardoor het vet aan beide kampen van de soep was. Dat De Boeck pas in het slotkwartier tot de ontdekking kwam dat al zijn wisselspelers nog op de bank zaten en WB met 3-1 in het verlies stond, was ergerlijk, want Veselinovic, Trickovski, Maric en D'Ulivo bakten er weinig van. De inbreng van Lebbihi leverde nog een tweede doelpunt op na voorzet van uitblinker Oumarou van wie vaak de enige dreiging kwam, maar die was van geen belang meer omdat Ngolok ondertussen al voor de 4-1 had gezorgd.

Het wil maar niet lukken op verplaatsing. Ohl was gisteren een ploeg die te pakken was en dan is het des te zuurder steeds met lege handen te moeten terugkeren.
De eerste helft mocht best gezien worden (op het openingskwartier na), maar waarom toch zo slap aan elke helft beginnen ? op die manier roept men het onheil over zich af en moet men telkens weer in de achtervolging. Dat gaat vroeg of laat wel een keertje lukken hoor, maar de ploegen die tegen ons vanaf het begin voor het offensief kozen zijn daar nog niet slecht mee gevaren. Zou dat etentje in 't Korennaer toch nog op de maag hebben gelegen ?

Patrick Van Wesemael