StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Weekendoverzicht lagere reeksen in een notedop.
In derde provinciale E Oost-Vlaanderen komt YB SK Beveren de laatste weken onvoldoende aan voetballen toe en dat mag men letterlijk en figuurlijk nemen. Volgens de website waar ik de provinciale voetbaluitslagen terugvind werd de wedstrijd van afgelopen zaterdag thuis tegen Daknam stopgezet. Als het niet klopt verneem ik het graag. Eerder werd ook al hun uitwedstrijd bij Wachtebeke om veiligheidsredenen afgelast. Daarenboven draait het elftal van Kurt Dierick na een hoopgevende start de voorbije weken een stuk stroever waardoor het in de rangschikking enkel Melsele nog achter zich weet te houden. Voordeel van een dergelijke situatie is dat het alleen maar beter kan (Waasland-Beveren weet er alles van).

Rudy Beck liet mij weten dat Robby Buyens de nieuwe trainer van FC Destelbergen is in tweede provinciale A Oost-Vlaanderen. Via diezelfde website eens gaan kijken wat ze dit weekend deden en ja hoor, de rode lantaarn van de voorbije weken met slechts 3 punten won van middenmotor Kleit met een flinke 3-0 en verdubbelt zijn puntentotaal dus in één klap waardoor het in de rangschikking van plaats 16 naar 13 springt. Aan dat tempo worden ze nog kampioen ! Tof voor Temsenaar Robby Buyens die overigens al geruime tijd in Beveren woont.
In eerste provinciale Antwerpen leed Beerschot-Wilrijk zijn eerste verlies na een 2-1 nederlaag bij De Kempen dat zelf op de tweede plaats staat. Gr Katelijne deelde de punten met Antonia (2-2) en het andere Katelijne verloor in Mariekerke met 2-1.

Zondagavond was er in Stadion nog een leuke reportage over "traditieclub" Berchem, maar sportief beleeft de derdeklasser met thuishaven op het Rooi en ongetwijfeld zijn gepassioneerde trainer Bart Selleslags, moeilijke tijden. Gisteren werd met 0-1 verloren van concurrent Ciney en dat zijn dure punten.
In de A-reeks bleef leider Oudenaarde steken op een 0-0 in Sint-Niklaas, maar omdat Temse de op dat moment dichtste achtervolger Aat met 3-1 versloeg, blijft de ploeg van Jonas Van Kerckhoven op kop. Bornem ging 2-2 spelen in Gent-Zeehaven.

Tot slot nog een trainersnieuwtje meegeven dat ik mocht ontvangen van Rudy Beck : Wim Hofkens (eerste coach van YB SK Beveren en vroeger één van de sterkhouders van het grote SK Beveren) is de nieuwe sportieve baas van de Sinaai Girls.

PVW.