StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Misschien in het tussenseizoen toch maar eens aankloppen bij Michelleke Louwagie !
Speeldag 11 heeft wederom niet de verhoopte uitzege opgeleverd. Na een meer dan behoorlijke eerste helft die met het onmisbare tikkeltje meeval in ons voordeel was gekanteld, volgde een teleurstellend tweede bedrijf. Veel te slap begonnen, snel 2 goals geïncasseerd en daarna onvoldoende veerkracht getoond om te willen terugkeren. Waarom Glen De Boeck na die 2 snelle goals in de tweede helft zolang wachtte om te wisselen blijft een raadsel.
Of de slechtste spelers werden vervangen of de volgorde van de invallers correct was zal altijd een eeuwige discussie blijven, maar het valt toch te betreuren dat een coach niet meteen in actie schiet na de 3-1 en met nog een half uur te spelen.
En hoe is zo´n terugval in de tweede helft mogelijk na een al bij al zeer goeie eerste helft ? Deden de twee goals kort na mekaar de deur toe ? Kan, maar als men een even goeie tweede als eerste helft had gespeeld viel een terugkeer niet uit te sluiten. Dat was althans het gevoel bij de supporters en dat gevoel werd ingegeven door die uitstekende eerste 45 minuten.

Nu ben ik niet iemand die snel zijn mening bijstuurt als het beter gaat dan verwacht of slechter. Ik was enthousiast over de komst van Maric, Trickovski, Henkens en waarom niet Veselinovic, maar tot nu toe stellen zij teleur. Met Veselinovic koesterde ik de minste verwachtingen en al bij al heeft hij gezien zijn beperkte technische bagage voor zijn doen al redelijk productief geweest. Trickovski en Maric van wie ik het meest verwachtte omdat zij iets beslissends in hoofd en benen hebben (remember vluchtschot Trikovski in OHL afgelopen zaterdag), vallen het zwaarst tegen. Ik moest zondag wederom denken aan de Gentse huurlingen die bij Kortrijk zitten (Raman, Coulibaly en Stijn De Smet) en die er bijna week na week de pannen van het dak spelen. Waren die echt onhaalbaar voor WB ? Nogmaals, achteraf is het altijd makkelijk praten, maar ik meen mij toch te herinneren dat men met Coulibaly en Raman alshetware aan het leuren is geweest, maar een aantal clubs afhaakten omwille van de reputatie van beide spelers. Maar een goeie coach weet wel raad met lastige karakterkes en zelfs die lopen sneller in de maat als er wordt gewonnen en de rekeninguittreksels steeds positiever worden. Knap gedaan Hein !
En hoe zou bv. een Oumarou het doen als die in de plaats van Santini zou spelen bij Kortrijk en omgekeerd natuurlijk ? Oumarou werkt zich te pletter en is de enige speler van wie dreiging uitgaat, maar de afwerking moet beter. Laat hem eens een paar goals maken en hij is waarschijnlijk vertrokken, want voetballen kan hij als de beste. Uiteraard loopt hij zich wel eens vast of leidt hij onnodig balverlies, maar laat ons blij zijn met een speler die zoveel initiatief neemt.
En wat is er aan de hand met D´Ulivo ? Vorig seizoen beresterk op zijn flank met regelmatig goeie voorzetten, maar die hebben we dit seizoen nog amper gezien. Daarenboven pakt hij te gemakkelijk kaarten en dat is geen goeie zaak voor zijn vertrouwen dat volgens mij op een zeer laag pitje staat. Interessant om volgen is de evolutie van Bojovic. Door veel mensen in het begin bestempeld als TE statisch, maar de voorbije weken is hij zich in positieve zin aan het ontwikkelen. Wat sneu toch om precies dan die onfortuinlijke own-goal op OHL achter zijn naam te krijgen. En wat met de mannen die ik nog niet vrnoemde zoals Sibum en Blondelle ? Zij spelen niet op hun favoriete plaats en trekken meer dan behoorlijk hun streng. Of zoals men van een scheidsrechter zegt : als die niet opvalt is hij goed bezig.

PVW