verslag DOELPUNTENKERMIS IN KORTRIJK.

Beloften houden schietoefeningen in Guldensporenstadion.
Maandagavond mochten de mannen van Tim Bavré op visite bij rode lantaarn Kortrijk. Het was nochtans de nummer laatst die het gretigst aan de partij begon door van meetafaan hoog druk te zetten en op die manier WB in de openingsfase te verrassen. Het was maar een storm in een glas water, want in de achttiende minuut opende de bezoekers de score. Een hoekschop van rowell werd door Doumbia doorgekopt en aan de tweede paal stond Santos klaar om in te tikken.
Enkele minuten later werd Waasland-Beveren door de scheidsrechter tot tweemaal toe een pad in de korf gezet. Eerst weigerde hij een strafschopfout op Demjan te bestraffen en vervolgens werd een kopbalgoal van Maman om onduidelijke redenen niet toegekend. In de 35ste minuut kwam WB met een ingestudeerd nummertje op 0-2. Na hoekschop kon Rowell de bal terugleggen op Vermeulen en diens voorzet werd door Maman binnen gekopt. In de 37ste minuut had Kenny Steppe een cruciale parade in huis door het leder via de lat uit de winkelhaak te tikken waardoor de rust met een 0-2 tussenstand werd bereikt.

Aan de rust werd Ruben Stuer vervangen door Yannick Cathoir en in de 53ste minuut werd de definitieve kloof geslagen. Na een goeie actie op de rechterflank vond Emond aan het strafschoppunt Demjan die op zijn beurt de bal goed achteruit kon leggen tot bij Maman die met een harde knal via de paal voor de 0-3 zorgde. Hanan (Maman dus) lag even later door balverlies wel aan de basis van de 1-3. Met 57 minuten op de klok verkeek de Kortrijkse doelman zich compleet op een diepe bal van Cathoir waardoor opnieuw Maman de 1-4 in een leeg doel mocht deponeren.
In de 60ste minuut ging Yentl De Rongé naar de kant en in zijn plaats kwam Timothy Smet.
Met een ruim kwartier te gaan ging Jorn vermeulen iets te gretig in duel en de strafschop die WB in de eerste helft werd onthouden, werd ditmaal wel gefloten en omgezet (2-4).
Yannick Cathoir is nooit vies van een lolletje en in de 78ste minuut dacht hij : laat ik die West-Vlaamse portier nog eens verrrassen met een lange bal. En ja hoor, die schatte de situatie wederom verkeerd in en ditmaal kon Renaud Emond profiteren (2-5).
De minuten daarvoor was Renaud overigens zonder succes tweemaal alleen voor doel verschenen, maar de ex-Virtonspits vergat toen wel af te werken. Met tien minuten te gaan werd een sterk spelende Doumbia vervangen zodat Joell De Smet het restant van de wedstrijd mocht vol maken.
In de 85ste minuut toverde Teddy Chevalier met een juweeltje de 3-5 op de bordjes, maar de 3-6 eindstand viel er na een combinatie Rowell-Maman-Emond en Demjan als eindstation-afwerker.
De bemoedigende schouderklopjes waren voor Rowell en Doumbia die een zeer verdienstelijke match vertolkten.
Volgende week maandag 28 oktober komt Zulte-Waregem naar Puyenbeke. De wedstrijd begint om 19.30 uur.