StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bart Selleslags en Berchems wegen scheiden.
Afgaande op de resultaten zal het voor veel mensen geen echte verrassing zijn, maar sinds dinsdagavond is Bart Selleslags niet langer de trainer van Berchem Sport. De "Traditieclub" zoals ze zondag jl. nog in een tv-reportage op VTM werd genoemd en de klein-Brabander met een Freethielverleden, hebben sinds begin deze week hun samenwerking beëndigd.
Berchem verloor afgelopen weekend op het Rooi met 0-1 van concurrent Ciney en dat was wellicht voor de clubleiding de druppel die de emmer deed overlopen. Eind juni nog nodigde Bart en vrouwtje Selma op eigen kosten een delegatie van onze supportersclub (Den Belly´s) uit op het Rooi om de vriendschappelijke wedstrijd tussen Berchem en WB bij te wonen. Bart was aan zijn vierde seizoen bezig bij Berchem en had de club uit het verstikkende moeras van vierde klasse gered en via de kampioenstitel naar derde klasse gebracht. Het behoud werd vorig seizoen probleemloos gehaald, maar in de lopende competitie wilde het maar niet lukken, op de uitschieters tegen Kempenzonen en Kelmis na toen er in 2 matchen liefst 10 keer werd gescoord.

* Tristan Peersman weer in het Waasland aan de slag.
Hij was niet alleen een grote belofte, hij maakte die status ook enkele jaren waar. Tristan Peersman maakte een blitzcarrière op de Freethiel als keeper, maar met nauwelijks ervaring in de eerste ploeg vertrok de Aartselarenaar naar het Constant Vandenstockstadion. Hij verzamelde in die periode ook een aantal caps voor de Rode Duivels, maar misschien ging het allemaal iets te snel en werd hij overrompeld door zoveel weelde. Na Anderlecht volgden Willem II, Kreta, Dordrecht in de Nederlandse tweede klasse, Bergen en Herk-De-Stad. Voor zover ik mij herinner zaten er tussen al die ploegen af en toe wel eens periodes waarin hij enkele maanden werkloos was. Vandaag dan raakte bekend dat de 34-jarige Peersman zijn handtekening heeft gezet bij derdeklasser Temse en daar lopen ondertussen heel wat jongens rond met een verleden bij KSK Beveren waaronder Lardenoit, Ceesay, Koen Stabel enz. Laat ons hopen dat Tristan in de Scheldegemeente een mooi slot kan breien aan een carrière waarvan ik persoonlijk vind dat hij niet het onderste uit de spreekwoordelijke kan heeft gehaald, want klasse had dat manneke wel hoor !
Met dank aan DVK die mij de berichtjes over Bart en Tristan aanleverde.

* Vanaf vanavond zeker eens kijke naar WB-TV op de website van Waasland-Beveren.
Vlaanderen heeft er straks weer 2 BV´s bij. Eentje uit Puurs en eentje uit Beveren. Wie dat zijn ? Twee van de drie bazen van het Themacafé zijn vanaf 19 uur op WB-TV te zien en dat heeft alles te maken met een voorbeschouwende reportage naar aanleiding van de derby zaterdag tegen Sporting Lokeren. De vaste bezoekers van het Themacafé kennen ongetwijfeld Ronny Vanderbiesen en Ingwin Daman, want daar gaat het over. En voor wie ze nog niet kent, zeker kijken mensen !

PVW.