StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB GENERALE REPETITIE VOOR BEKERWEDSTRIJD VAN 4 DECEMBER.

Op woensdag 4 december staan Waasland-Beveren en Lokeren op de Freethiel een tweede keer op korte tijd tegenover mekaar, maar dan in het kader van de Cofidis Cup. Maar vreemd genoeg wordt over die wedstrijd in de 8ste finale nog amper gesproken en dat komt ongetwijfeld omdat beide ploegen momenteel andere katjes te geselen hebben, weliswaar met uiteenlopende belangen. Lokeren wil graag opnieuw geraken waar het vorige week stond (in de top 6) en daar is het ook voldoende voor gewapend, terwijl Waasland-Beveren snakt naar wat ademruimte om makkelijker weg te komen uit de onderste regionen van de rangschikking.

Sporting Lokeren kende een verbluffende start en dat was mede te danken aan revelatie Hans Vanaken die de stap van tweedeklasser Lommel naar de Jupiler Pro League moeiteloos heeft gezet en scoorde en liet scoren alsof hij nooit anders had gedaan. Maar ook de ons wel bekende Jordan Remacle is pijlsnel open gebloeid onder de beschermende vleugels van Lokeren-coach Peter Maes en deed zelfs nog een stukje beter dan Vanaken in zijn eerste maanden op Daknam. Helaas voor Maes en co zullen zij hun driftkikker enkele maanden moeten missen met een zware blessure. Maar als men al een goeie ploeg heeft en daar nog eens twee revelaties kan aan toevoegen, hoeft niet verwonderd te zijn dat de vereniging die zo wordt gekoesterd door zijn president Roger Lambrecht probleemloos mee bovenaan draaide. De voorbije weken is de motor echter een beetje aan het sputteren gegaan en dat heeft zonder twijfel te maken met het uit vorm zijn van een andere sterkhouder, Barry Boubacar Copa. De voorbije weken incasseerde de nationale doelman van Ivoorkust enkele doelpunten die hij in principe spelenderwijs pakt en spijtig voor hem kostte dat de ploeg al een aantal punten. Klasse komt echter altijd weer boven drijven en reken maar dat de spektakelkeeper Copa door toedoen van zijn mentor Peter Maes snel de ouwe wordt.
Nu zou het evenmin netjes zijn ten opzichte van Copa om de 1 op 12 enkel en alleen aan diens mindere doen te wijten. Tegen Gent werd veel te gemakkelijk een 2-0 voorsprong uit handen gegeven en ook al had een scherpe Copa de late gelijkmaker misschien kunnen hebben, de Lokerse defensie werd vrij eenvoudig uit verband gespeeld door Sumahoro en dat zou in het begin van het seizoen niet waar geweest zijn.

Waasland-Beveren speelde in Leuven zijn beste 45 minuten voetbal van het seizoen tot nu toe, al vond ik dat de start toch wat slapjes was. Maar na de 1-0 van Ruytinx maakte het een vuist en ging zowaar vlot combineren, kansen creëren en ook scoren. Onbegrijpelijk hoe die ploeg na zo een sterk einde van de eerste helft, dermate ongeconcentreerd aan het tweede wedstrijdgedeelte kan beginnen. Zat er een kalmeermiddel in de Leuvense thee misschien ? Als men vervolgens meteen na de hervatting 2 goals om de oren krijgt in een wedstrijd die het volledig in handen heeft, hoeft het niet te verbazen dat het elftal die klap niet meer te boven komt. Een wedstrijd dus met 2 gezichten en laat ons hopen dat morgen tegen Lokeren het een wedstrijd wordt met één enkel gezicht, dat van tegen Oostende toen onze ploeg bijna 90 minuten dominant speelde en als verdiende winnaar uit de strijd kwam. En opgelet Glen, probeer te vermijden dat Ayanda Patosi de rol van boeman van Bjorn Ruytinx overneemt.

Het gevoel dat bij mij voorafgaandelijk aan deze Oost-Vlaamse derby leeft is dat Waasland-Beveren op de vertrouwde Freethiel wederom een goeie wedstrijd zal afleveren, maar of die prestatie synoniem zal zijn met puntgewin, dat is een ander paar mouwen.

Patrick Van Wesemael.