De zwakke tweede helft van vorige week in Leuven werd zaterdag in de Wase derby met 90 minuten verlengd. Het werd een pijnlijk verlies tegen Lokeren, want WB gaf op geen enkel moment de indruk in de wedstrijd te kunnen geraken, laat staan hem in handen te nemen.
Of de vroege 0-1 van Harbaoui er iets mee te maken had ? Dat zal wel, maar zelfs toen kort voor rust bij een 0-2 tussenstand de strafschop van Trickovski wel binnen was gegaan en niet ver over, zouden maar weinigen geloofd hebben in een terugkeer en dit in tegenstelling met de 3-1 achterstand in OHL toen de supporters wel nog in een comeback geloofden. Kort na de 0-2 had Sibum overigens onnodig rood gepakt (2x geel) waardoor de kaarten al na 45 minuten geschud waren.

De tweede helft was een maat voor niets. Lokeren duwde niet door en daar was Waasland-Beveren niet rouwig om. Toch waren de bezoekers enkele keren dichterbij de 0-3 dan de thuisploeg bij de aansluitingstreffer. Het gevolg was een oersaaie en totaal overbodige tweede helft waarvan Lokeren vooral zal betreuren dat kapitein Overmeire nog werd uitgesloten na 2 gele kartons. Zelden was het Oost-Vlaams derby zo futloos, maar geen Lokerenfan die daar afgelopen nacht wakker van gelegen heeft.

Hoe het nu verder moet, dat is de vraag die veel supporters bezig houdt. Glen De Boeck slaagt er maar niet in zijn ploeg zichtbare progressie te laten maken. Zelden of nooit kan de lijn na een degelijke prestatie worden door getrokken. En ik blijf de indruk hebben dat onze coach het zelf niet goed meer weet. Hoe anders valt te verklaren dat tegen Lokeren nu weer Trickovski in de spits begon, terwijl men met Maman, Demjan en Emond spelers achter de hand heeft op die positie en die tot nu toe weinig kans kregen. Ook D'Ulivo verzuipt eenzaam op zijn rechterflank en het is maar de vraag of men het vertrouwen van Cédric een dienst bewijst door hem te laten staan. Zullen we positief blijven en hopen op een stunt in Sclessin ?