StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Steekt Standard ons een handje toe ?
Het is geen goed teken dat men als supporter op schorsingen of blessures bij de tegenstander gaat letten, maar omdat WB zelf niet brengt waar de fans op hopen/rekenen, heb ik mijzelf betrapt op die vervelende reflex. Zondag bij het volgen van de wedstrijd Anderlecht-Standard vond ik het alvast niet erg dat de scheids Opare en Vainqueur met rood naar de kleedkamer stuurde. Zeker is men nooit dat beide spelers aanstaande donderdag ontbreken tegen Waasland-Beveren, want in het geval van Vainqueur is beroep van de Rouches mogelijk en wellicht opschortend. Sowieso zal ook Bas Sibum donderdag op het appel ontbreken.

* Weekendoverzicht lagere reeksen in een notedop.
YB Beveren ging zondagnamiddag op de Freethiel met 1-2 onderuit onderuit tegen deelgemeente Kieldrecht. YB blijft voorlaatste met 3 punten, maar het heeft nog 2 wedstrijden tegoed waarvan eentje zo goed als zeker achter de groene tafel in het voordeel van YB SKB zal worden uitgesproken. Feit is dat de Freethiel momenteel weinig geluk brengt voor de ploegen die er hun thuismatchen afwerken en dan druk ik mij nog braaf uit.
In eerste provinciale Antwerpen knoopte Beerschot-Wilrijk weer aan met winst (0-2 in Heikant). Antonia Zoersel (de Snellieboys) duwde Berg en Dal nog iets dieper in de punt door met 4-0 aan het langste eind te trekken. Houtvenne was met 3-2 net iets beter bij schot dan Mariekerke.
In derde klasse B won Berchem in Hoei met 0-1 en ik ben er van overtuigd dat het Berchem-hart van de ontslagen Bart Selleslags zijn jongens deze overwinning van harte gunt.
In de A-reeks zorgde reuzendoder Temse voor een heuse stunt door met 3-4 te gaan winnen op het veld van leider Oudenaarde. De Oost-Vlamingen en woonplaats van gewezen WB-coach Dirk Geeraerd worden in de rangschikking bijgebeend door het steeds maar verassende Londerzeel dat ditmaal in Bornem met 1-2 de volle inzet meegraaide. En er is in die A-reeks nog een derde koploper. Rc Mechelen was met 2-0 sterker dan Koksijde en is het derde gedeelte van het leidende trio. En indien Aat had gewonnen was er zelfs sprake van een leidend kwartet, maar de ploeg van Dissa en Cousin raakte thuis niet voorbij Gent-Zeehaven.

PVW.