StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

Tom Soetaers zondagavond gehoord ?
Als supporter krijgt men vroeg of laat wel eens te horen de gebeurtenissen op de groene rechthoek iets te veel door een gekleurde bril te zien. Voor mij is dat sowieso al een lastige zaak, maar ik heb altijd getracht die gekleurde bril zoveel als mogelijk af te zetten onder het motto : wat is de meerwaarde van zelfbedrog door de dingen die zwart zijn plots wit te benoemen. Gaat mijn favoriete ploeg de volgende wedstrijd dan beter spelen als ik van een zwakke wedstrijd een wereldpartij maak ? Grijs is niet per se mijn geliefkoosde kleur, maar om het bij dat zwart en wit te houden, een afwijking naar grijs moet als supporter kunnen, is zelfs een positieve eigenschap.

Maar om terug te keren naar Tom Soetaers die tegenwoordig voetbalanalist is bij o.a. Stadion op VTM de zondagavond. Tom vond dat de spelers van Anderlecht tegen Standard alshetware voor hun trainer hadden gespeeld met veel passie en inzet. Die kenmerken zijn uiteraard geen garantie op succes, maar dat is niet overal het geval merkte Soetaers fijntjes op. Toen moderator Tom Coninx vroeg wat hij daarmee bedoelde, antwoordde hij het volgende : “ik was zaterdag bij de wedstrijd Waasland-Beveren tegen Lokeren en ik had niet de indruk dat de Beverse spelers voor Glen De Boeck speelden.” Laat dat nu uitgerekend het gevoel zijn dat heel wat supporters al een tijdje hebben en helaas blijft het niet bij dat gevoel alleen, veel mensen menen ook te zien dat er geen ploeg op het veld staat. Niet de minste bezieling of homogeniteit. Het onontbeerlijke "met plezier op het veld staan" ontbreekt. Te weinig vuur en drive om een wedstrijd winnend te willen besluiten. En we waren het er toch met zovelen over eens een paar maand geleden dat er goed was ingekocht en dat met deze kern op een klassementsplaats tussen 8 en 13 mocht worden gemikt.
Wat is er toch aan de hand waardoor de mayonaise tussen de spelers en de trainer blijft mislukken ? Dit is een totaal andere spelersgroep dan vorig seizoen en is het onheus om als supporter vast te stellen dat het niet klikt tussen coach en zijn manschappen ?
Ik ben de laatste om in twijfel te trekken dat Glen De Boeck niet over de kwaliteiten zou beschikken om een goeie trainer te zijn, maar men kan er evenmin naast kijken dat de spelersgroep onvoldoende (eigenlijk zelfs geen) progressie maakt en daarvoor is het wel de hoogste tijd. Misschien moet Glen het roer helemaal omgooien en de spelers die tot nu toe niet of nauwelijks hebben gespeeld (we hebben niet voor niks een zeer ruime kern) ruilen voor zij die hem dit seizoen al te vaak in de steek hebben gelaten.

Wat mij tevens opvalt : hoe vaak verliezen wij niet de wedstrijd aan het begin van elke speelhelft ? Het is alsof de ploeg ongeconcentreerd aan de aftrap verschijnt waardoor we telkens in de beginfase van de eerste en tweede helft een pak kansen moeten toestaan waaruit meestal "gelukkig" maar éé doelpunt valt waardoor niet alles verloren is, maar een keertje een voorsprong afdwingen lijkt mij een veel comfortabeler situatie voor de spelers om mee aan de slag te gaan.
En eindigt het verhaal dan niet waar het een paar maand geleden begon ?
Glen De Boeck is een coach die zoals de meesten van zijn collega´s van de organisatie een prioriteit maakt, maar worden daardoor durf, lef en risico (steek het gerust in een pakket met de naam vertrouwen) niet te zwaar beknot ? Men kan verliezen van Lokeren, maar Copa had gerust thuis kunnen blijven wat door de strafschopmisser van Trickovski perfect werd gesymboliseerd en dat is allesbehalve logisch voor een derby tussen WB en Lokeren. Of zou het komen omdat in onze spelersgroep niemand meer rondloopt die enig idee heeft van wat deze derby in het verleden heeft voorgesteld ? Mag raar klinken, maar voor mij hoeft Glen niet op te stappen, maar ik smeek hem dezelfde trots en fierheid die hij persoonlijk hoog in het vaandel draagt, op zijn spelers over te dragen zodat deze de naam van Waasland-Beveren op een positieve manier zouden uitdragen.

PVW.