verslag BELOFTEN ZETTEN ZEGEREEKS VERDER.

De bemoedigiende 3-6 uitoverwinning van vorige week bij rode lantaarn Kortrijk hebben de doublures van coach Tim Bavré duidelijk vertrouwen geschonken. Maandagavond werd op Puyenbeke tegen een jong en fris voetballend Zulte-Waregem een 1-2 achterstand aan de rust in de slotfase omgebogen naar 3-2 winst. Toch speelden onze beloften geen denderende wedstrijd, maar zij hadden de meeval van een ploeg die in de winningmood zit en wat de wedstrijd van maandag betreft, de invallers na rust deden het uitstekend en dat bepaalde mede de ommekeer in het slot van de match. Anderzijds : is er niet een ongeschreven wet die zegt dat men geluk moet afdwingen ?

Na amper 5 minuten was het al prijs. Emond kon doorjagen op een veel te harde terugspeelbal die de ZW-keeper moeilijk onder controle kreeg waardoor Renaud de bal kon ontfutselen en in een leeg doel werken. Maar nog binnen de 10 minuten hadden de bezoekers het zaakje weer op orde. Een bezoekende speler mocht de linkerflank afdraven en omdat De Rongé niet scherp stond te verdedigen kon zijn rechtstreekse opponent de 1-1 binnen koppen.
WB was de pedalen kwijt en omstreeks het half uur had Clepkens 2 schitterende reddingen in huis om de gelijke stand op het scorebord te houden. Die voorsprong kwam er in de 40ste minuut toch. Opnieuw een ongelukkige tussenkomst van Yentl en een bijna identiek tegendoelpunt als het eerste.
Niet getreurd, een mindere dag overkomt iedereen wel eens Yentl !

Tim Bavré bracht na de rust Niels De Pauw in voor Yentl De Rongé en op het uur stond Emond zijn plaats af aan Arne Van Den Eynde die overigens net als De Pauw en even later Cathoir zeer sterk zou invallen. Die tweede helft had trouwens aanvankelijk minder te bieden dan de eerste, maar het venijn zat hem in de staart. De geblesseerde Timothy Smet werd in de 74ste minuut vervangen door Yannick Cathoir en dat was de inleiding van een geslaagd slotoffensief. Yannick stond een minuut op het veld toen hij op de flank een actie maakte. Zijn voorzet werd aan de eerste paal gelost door de Waregemse doelman en Robert Demjan was er als de kippen bij om het geschenk uit te pakken.
Op een hoekschop van Luyckx in de 80ste minuut kon Doumbia de indraaiende bal naar de tweede paal doorkoppen en ditmaal zat Santos er goed tussen om de 3-2 eindstand in de touwen te tikken.
Een licht gevleide overwinning, maar eentje op basis van wilskracht en die punten doen minstens evenveel deugd.
De volgende wedstrijd van de Wase doublures komt er aan op maandag 4 november om 20 uur wanneer in Jan Breydel aan Cercle wordt partij gegeven.